Zveme na vernisáž fotosoutěže MŮJ SVĚT, představíme zde novou knihu

26.02.2019 - Zveme všechny příznivce kvalitních fotografií i Charity Opava na slavnostní vernisáž výstavy vítězných snímků 11. ročníku fotografické soutěže Charit MŮJ SVĚT! Kromě nejlepších fotografií z letošního ročníku představíme v úterý 5. března v 17 hodin v Historické výstavní budově Slezského zemského muzea také čerstvě vydanou publikaci, mapující deset let této výjimečné soutěže.

Pevná vazba, sto třicet šest stránek, kvalitní tisk. To je kniha MŮJ SVĚT – desetiletí fotografické soutěže, která si svou premiéru odbude v úterý 5. března. Kniha, vydaná za finanční podpory Moravskoslezského kraje, pak obsahuje v chronologickém členění všechny vítězné fotografie za deset let fotosoutěže MŮJ SVĚT včetně těch, které si odnesly čestné uznání poroty. Zastoupení zde má více než sedmdesát autorů z Charit celé České republiky. Vznikl tak ojedinělý dokument, zachycující radosti i strasti sociální práce očima těch, kteří ji vykonávají nebo jsou jejími příjemci.

„Věřím, že tento soubor fotografií, který je výsledkem desetileté soustředěné práce, přispěje k tomu, aby soutěž i nadále pokračovala a přinášela radost všem, kteří se jí zúčastňují a kteří ji podporují. Fotografie je současný prostředek k zachycení neopakovatelných okamžiků a událostí, portrétů zajímavých lidí, krajiny. Je to paměť života,“ píše mimo jiné ve svém úvodu Jindřich Štreit.

Slavnostní vernisáž 11. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT proběhne za účasti patronů soutěže Jindřicha Štreita, Jiřího Siostrzonka, Zdeňka Kováříka z partnerské firmy ASEKOL a řady dalších hostů včetně autorů oceněných fotografií.

O malé občerstvení se opět postarají klienti sociálně terapeutické dílny Radost, vstup je zdarma.

Plakát MŮJ SVĚT - vernisáž.pdf Plakát MŮJ SVĚT - vernisáž.pdf 5392 kB