Opravárna pokračuje, k diagnostice přijímá i mobily či notebooky

05.08.2022 - Pro velký zájem bude až do konce roku pokračovat takzvaná „Opravárna“. A nejen to – výrazně se rozšíří sortiment nefunkčního elektra, které technik zájemcům zdarma diagnostikuje a v případě menších závad rovnou opraví. Ocení to především majitelé pokažených tabletů, notebooků nebo mobilních telefonů. Poprvé se takto obměněná Opravárna otevře zájemcům v sobotu 6. srpna od 9 do 17 hodin v zelené kontejnerové sestavě před areálem Chráněných dílen Charity Opava na ulici Přemyslovců č. 37 na konci Jaktaře.

Společný projekt společnosti ASEKOL, Charity Opava a Moravskoslezského kraje fungoval od loňského listopadu a do letošního července, kdy byl ukončen. Specializoval se ale především na diagnostiku a opravy takzvaného bílého elektra, tedy praček, ledniček či různých kuchyňských spotřebičů. To se nyní změní.

Mezi spotřebiče, které mohou lidé přinést i bez předchozí telefonické domluvy, totiž vedle lehké bílé techniky nově patří také veškerá černá technika, tedy televize, mobily, počítače, notebooky a různé audio či video přehrávače. „Zákazník ale musí počítat s tím, že většinu problémů u takových produktů nelze opravovat na místě, protože je často zapotřebí objednat originální komponenty,“ vzkazuje technik, s nímž je možné případný dovoz nefunkční techniky konzultovat dopředu na tel. čísle 734 130 467. Složitější opravu nicméně vždy nacení, aby se zákazník mohl rozhodnout, zda se mu ještě vyplatí.

Další termíny, kdy mohou zájemci využít tuto bezplatnou službu, budou v sobotu 3. září, v sobotu 1. října, v sobotu 5. listopadu a naposledy pak v sobotu 3. prosince.

Soubory ke stažení

Přehled_plateb za opravy v OPRAVÁRNĚ.pdf Přehled_plateb za opravy v OPRAVÁRNĚ.pdf 400 kB

Děkujeme partnerům