Půjčovna kompenzačních pomůcek

Půjčovna je doplňkovou činností terénních služeb Charity Opava. Kompenzační pomůcky jsou přednostně poskytovány stávajícím klientům středisek Pokojný přístav, Charitní ošetřovatelské a Charitní pečovatelské služby. Klientům, kterým služby neposkytujeme bude pomůcka poskytnuta jen v případě, že je pomůcek ve skladě dostatek.

Zapůjčujeme:

• Polohovací postel elektrická
  • Polohovací postel dřevěná
  • Toaletní křeslo
  • Invalidní vozík
  • Chodítko
  • Jídelní stolek
  • Toaletní mísa
  • Bažant
  • Nástavec na WC
  • Židle do sprchy
  • Berle

Speciální pomůcky – zapůjčujeme jen po poradě s vedoucí Pokojného přístavu – p. Libuše Smějová

• Lineární dávkovač
  • Kyslíkový koncentrátor

Pravidla pro zapůjčení:

• kompenzační pomůcka bude příjemci přivezena po předchozím zaplacení dovozného v ceně 100,- Kč a sepsání dohody o zapůjčení pomůcek na středisku poskytovatele,  Kylešovská 4, 746 01 Opava, nebo v domácnosti příjemce. U polohovacích postelí je k ceně dovozného připočtena položka 100,- kč za montáž a demontáž postelí.
  • poskytovatel se touto dohodou zavazuje k zapůjčení kompenzačních pomůcek na dobu nezbytně nutnou a za finančních podmínek předem sjednaných s příjemcem
  • tato dohoda je sepsána ve dvou vyhotoveních, každá strana obdrží po jednom vyhotovení
  • příjemce byl seznámen s manipulací a údržbou kompenzačních pomůcek technickým pracovníkem Charity Opava a se speciální pomůckou bude seznámen příslušnou zdravotní sestrou
  • při poničení nebo nefunkčnosti pomůcek je příjemce vždy povinen kontaktovat pracovníka střediska CHOPS Charity Opava zodpovědného za poskytnuté pomůcky
  • při poškození pomůcky nesprávnou manipulací se příjemce zavazuje k spoluúčasti na náhradě škody dle pořizovací ceny pomůcky a rozsahu poškození
  • vyúčtování této služby bude provedeno buď ke kalendářnímu čtvrtletí nebo individuálně dle ústní dohody
  • při vrácení pomůcky, je nutno nejdříve uhradit poplatek přímo na středisku CHOPS a poté se zajistí odvoz pomůcky zpět
  • příjemce se zavazuje pomůcku vrátit čistou a ošetřenou desinfekčním prostředkem bez poškození pomůcky

Ke stažení

Ceník zapůjčení kompenzačních pomůcek (soubor pdf)

Aktuality střediska

Příští víkend budeme slavit třicet let Charity Opava, přidejte se!

Třicet let své existence si v listopadu připomene Charita Opava. Slavit budeme nejprve v pátek 22. listopadu na slavnostním představení ve Slezském divadle v Opavě, na druhý den, tedy sobotu 23. listopadu, pak chystáme setkání všech lidí, kteří stáli u zrodu této organizace nebo se k ní postupně během třech desetiletí služby opavské veřejnosti připojovali. Snažili jsme se oslovit všechny, na které máme kontakt, pokud se ale pozvání k někomu z těch stovek lidí, kteří byli za tři desetiletí součástí Charity Opava, přece jen nedostalo, prosíme, ať se přihlásí.

Více aktualit