Známe výsledek Tříkrálové sbírky 2009

22.01.2009 - K+M+B+2009. To je nyní napsáno na tisícovkách veřejí na Opavsku. Během prvního lednového týdne přinášeli tříkráloví koledníci Boží požehnání do našich domovů. V domácnostech zazpívali koledy a zanechávali malý cukr s poděkováním. Jim samotným, i všem štědrým dárcům, snad zůstal i dobrý pocit z pomoci potřebným.
K+M+B+2009. To je nyní napsáno na tisícovkách veřejí na Opavsku. Během prvního lednového týdne přinášeli tříkráloví koledníci Boží požehnání do našich domovů. V domácnostech zazpívali koledy a zanechávali malý cukr s poděkováním. Jim samotným, i všem štědrým dárcům, snad zůstal i dobrý pocit z pomoci potřebným.

Koledníci, kterých bylo letos na 900, navštívili 65 obcí a městských obvodů na Opavsku. Byly mezi nimi děti v kočárku i dospělí zralého věku. Daniel Kopf, koledník z Opavy, se zapsal nesmazatelným písmem do letošního ročníku. I přesto, že si při snowboardování o zimních prázdninách zlomil obě ruce, od koledování ho to rozhodně neodradilo.

„Tříkrálová sbírka letos pomůže tam, kde si už starší nebo nemocní lidé, nemohou pomoci sami,“ dodává Jan Hanuš. „Peníze pomohou Pečovatelské a Ošetřovatelské službě Charity Opava, kde máme zoufalý nedostatek automobilů, kterými zaměstnanci dojíždějí za svými klienty. Koupíme pro ně dvě auta. Chystáme se podpořit činnost Denního stacionáře pro seniory, kde je zapotřebí udržení a rozšíření jeho služeb. A v neposlední řadě pořídíme antidekubitní matrace a zdravotnický materiál pro mobilní hospic Pokojný přístav.“

„Letošní koledování bylo zpestřeno Tříkrálovým průvodem a doprovodné akce nás čekají až do poloviny února. Byla to náročná, ale zároveň velmi zajímavá práce,“ zhodnocuje letošní ročník Ludmila Vicherková, koordinátorka sbírky. „Překvapilo mne mile, že ještě během týdne, kdy se koledovalo, se přihlásilo pár skupinek koledníků. I když se zapojilo o něco méně obcí než loni, výsledek je uspokojivý. Všem děkuji za pomoc při organizování letošní sbírky a koledníčkům přeji, abychom se v tom následujícím roce opět mohli potkat.“

Díky vaší štědrostí se letos vybral 1.100.077,- korun českých.
Z této částky zůstane Charitě Opava 65 %, tedy 715.050,50 korun českých.
DĚKUJEME!

Poděkování koledníčkům se bude konat ve středu 28.ledna od 15.30 hodin v Kině Mír, Kolářská 5, Opava. Děti se mohou těšit na vyhodnocení soutěže o nejkrásnější korunku a humorný kreslený film pro celou rodinu Ratatouille. Hlavním hrdinou filmu je krysák Remy, který odvážně sní o tom, že se stane vyhlášeným kuchařem v pařížské pětihvězdičkové restauraci.

Děkujeme partnerům