Žhavá novinka z Vlaštoviček - pohankové polštáře

23.02.2012 - V Chráněné dílně Charity Opava ve Vlaštovičkách začali vyrábět polštářky, matrace a další výrobky z pohanky. Jsou příjemné a pomáhají při zdravotních problémech...
Chráněná dílna Vlaštovičky rozšířila sortiment. Jedná se o pohankové matrace, polštářky, krční válce, vaky a podsedáky. Mohlo se tak stát díky podpoře Nadace OKD, která výrobu podpořila v rámci programu Pro zdraví. Výrobky se plní pohankovými slupkami, které jsou elastické, jemné a přizpůsobí se každému tvaru. Zajistit zdroj však nebylo zrovna jednoduché. „Všude nabízeli jen celou pohanku, slupky ne. Pak jsem si ale našla kontakt na mlýn pana Šmajstrly ve Frenštátě, vydala se tam a bylo vyhráno,“ říká vedoucí chráněné dílny Marie Bennková a na adresu dodavatele nešetří chválou.
 
Pohankové výrobky měly svou premiéru loni. Chráněná dílna Vlaštovičky je nabídla na Vánočních trzích v Brně a setkala se s velkým zájmem. Také tady pomohla Nadace OKD, která charitním chráněným dílnám přispěla i na výjezdy na tržní akce. Nové výrobky slouží nejen k relaxaci, ale v mnoha případech napomáhají ke zlepšení zdravotního stavu, což si pochvalují všechny švadlenky a tkadleny z Chráněné dílny ve Vlaštovičkách. Na pohankových podsedácích sedí při práci.
 
Výrobky najdete v obchůdku Chráněné dílny Vlaštovičky v supermarketu TERNO v Jaktaři. Můžete navštívit také dílnu, která sídlí na ulici Marie Dolanské ve Vlaštovičkách, a to ve všední dny v době od 7.30 do 14 hodin. Informace: 553 793 401
 
 
Výrobky jsou vhodné:
- jako podpěra hlavy nebo zátylku při čtení
- zahřáté uvolní svaly, bolavá záda, prokřehlé ruce a nohy
- blahodárně působí při migréně a nespavosti
- tlumí onemocnění dutin čelních a čelistních
- účinné při revmatismu a bolestí končetin a kloubů
- umožňují příjemné sezení při hemoroidech
- vhodné ke cvičení a relaxaci
- pohanková matrace je vhodná proti proleženinám, působí jako jemná masáž zad, je vhodná pro lidi upoutané na lůžko
 
Polštáře se nahřívají na radiátoru, sluníčku nebo v troubě. Některé polštáře jsou i s bylinkami, které pohanku provoní.
 
VÝROBU  PODPOŘILA  NADACE  OKD v rámci programu Pro zdraví
 
Výrobky z pohanky lze použít nejen doma, ale v různých sociálních zařízeních, v domovech seniorů, v nemocnicích, kancelářích, v autě – prostě všude tam, kde mají lidé sedavou práci, nebo jsou trvale připoutáni na lůžko.
 
Pohankové výrobky jsou ideálním dárkem pro všechny příležitosti! Na přání lze na polštáře vyšít jméno, logo či iniciály.
 
 
 
 

Děkujeme partnerům