Zástěru z Chráněných dílen sv. Josefa dostal darem také papež František

26.08.2019 - Jednu z dvou tisíc zástěr, které vyrobily Chráněné dílny sv. Josefa Charity Opava k letošní celorepublikové Sbírce potravin, dostal darem také papež František. Na vatikánské audienci zástupců Federace evropských potravinových bank, která sbírku organizuje, mu ji předala ředitelka české pobočky Veronika Láchová.

„Vstupujete do začarovaného kruhu plýtvání, abyste ho přesměrovali k dobrému užitku,“ zdůraznil na audienci papež František a přirovnal práci potravinové banky ke stromu, který přeměňuje znečištěný vzduch na kyslík potřebný k životu.

Zelenou zástěru z charitních dílen si v květnu oblékly tisíce dobrovolníků, kteří na mnoha místech České republiky sbírali pro potravinovou banku potraviny. Odtud pak putují do řady neziskových organizací, které pomáhají například opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým a tělesným postižením.

„Moc děkuji za skvělou spolupráci a jménem všech dobrovolníků i za krásné zástěry, které se stávají symbolem Sbírky potravin,“ vzkazuje do Opavy Veronika Láchová. A protože se zástěry skutečně osvědčily, budou sbírku doprovázet i v dalších ročnících. V Chráněných dílnách sv. Josefa proto již nyní vyrábí dalších 650 kusů.

Děkujeme partnerům