Zájem o bazárek dětského zboží byl ohromný aneb Vzpomínky na NEŠKOLU

16.10.2019 - Jako malé retro z časů, kdy ještě fungovalo mateřské centrum Charity Opava NEŠKOLA, to vypadalo ve středu 16. října v pastoračním středisku minoritského kláštera na Masarykově třídě v Opavě. Dopoledne se tam totiž za velkého zájmu prodávajících i kupujících maminek i jejich dětí konala burza dětského oblečení.

Ze zboží prodávajících maminek, kterých se sešlo dvaadvacet a zcela obsadily prodejní místa, si přišlo vybrat více než sto kupujících. Ke koupi bylo nejen oblečení, ale také mnoho hraček, sedačky a další dětské zboží. Vstup na burzu byl zdarma a mnohé z maminek ocenily také službu hlídání dětí v herně s dozorem i kočárků v přístupové chodbě kláštera.

Oblíbené burzy dětského oblečení pořádalo mateřské centrum Neškola dvakrát ročně až do svého uzavření v prosinci 2016. Letos se bývalá vedoucí Neškoly Svatava Bláhová rozhodla tradici jednorázově připomenout v březnu v rámci celoročního připomínání kulatého výročí Charity Opava pod názvem „30 dobrých skutků k 30 letům Charity Opava“. Pro velký zájem a poptávku maminek nakonec přidala i burzu podzimní. A zájem a spokojenost opět předčil očekávání. „Mezi návštěvníky burzy bylo i tentokrát mnoho maminek, které kdysi chodily do NEŠKOLY,“ říká. „A maminky se opět ptaly, zda budeme v této obnovené tradici pokračovat i příští rok,“ dodává Svatava Bláhová. Tak uvidíme…

Burza mohla proběhnout v prostorách minoritského kláštera díky vstřícnosti představeného kláštera otce Stanislava. Děkujeme!

Děkujeme partnerům