Vzácní hosté zavítali na opavský magistrát

18.01.2008 - Žádná významná návštěva neujde tisku, zvláště pokud se jedná o návštěvu a audienci na magistrátu. Tentokrát tomu tak nebylo a vzácní hosté zavítali na opavskou Hlásku téměř bez povšimnutí.

Tři králové, tak by se dala nazvat ona návštěva, která si dovolila vstoupit na jednání Rady Statutárního města Opavy, aby jim přinesla radostnou zvěst a boží požehnání do roku 2008. Jmenovitě se jednalo o Kašpara, Melichara a Baltazara, kteří se představovali: „Kašpar jméno mé, znamená strážce pokladů, Melichar, král je světlo a mé jméno je Baltazar a znamená ochraňuj můj bůh.“

Nejen že radě města zazpívali, ale nabídli i možnost přispět na potřeby Charity Opava, která finance ze sbírky použije pro zkvalitnění páče o seniory. A je nutno podotknout, že pokladnička krále Kašpara, strážce pokladů, se plnila.

„Všem dárcům, kteří letos přispěli, velice děkujeme, podpořili tak svým darem lidi, kteří jejich pomoc opravdu potřebují,“ děkuje král Baltazar.