Vzácná návštěva v opavské Charitě

26.07.2011 - Charitu Opava navštívila předsedkyně okresní organizace Svazu tělesně postižených v Lounech Zdeňka Mocňáková.
Paní Zdeňka Mocňáková, předsedkyně okresní organizace Svazu tělesně postižených v Lounech, to nemá zrovna jednoduché. Nedílnou součástí jejího života je totiž invalidní vozík, vitality a dobré nálady má však na rozdávání. Nedávno se vydala autem napříč republikou do Opavy, aby si v Chráněných dílnách sv. Josefa vybrala zboží do svého „Obchůdku pro radost“, který provozuje v Lounech. Prodává v něm výrobky zdravotně postižených a čaje.
 
Charitu Opava nenavštívila poprvé a s mnoha zaměstnanci dílen se dobře zná, a to především z výstav Non Handicap, kde se před lety seznámili. „Moc se mi líbily jejich výrobky, tak jsme se dali do řeči a je z toho takové pěkné přátelství, jsou to dobří a příjemní lidé,“ říká s úsměvem paní Zdeňka, která svou návštěvou udělala radost především Pavlu Šefránkovi a Iloně Michalčíkové, s nimiž si nejprve poseděla u kávy. Kromě zboží do svého obchůdku, v němž jdou dobře na odbyt naše keramická sluníčka, nakupuje v Chráněných dílnách sv. Josefa už čtyři roky také dárky z keramiky pro účastníky závodů vozíčkářů.
 
„Paní Zdeňka nás potěšila, že se na nás přijela podívat. Mnohokrát nám také již pomohla s ubytováním, když jedeme prodávat do Prahy. Můžeme bydlet v ubytovně Svazu tělesně postižených, ceny jsou přijatelné a je to blízko výstaviště,“ uvedl marketingový pracovník Pavel Šefránek.
 

Děkujeme partnerům