Vysloužilé elektro může pomoci

09.01.2014 - Dosloužil vám jakýkoliv elektrický přístroj, lhostejno zda malý, či velký? Pokud ho přivezete do Chráněných technických dílen ve Velkých Hošticích, uděláte hned dva dobré skutky. Zdejší zaměstnanci ho totiž ekologicky zlikvidují a tím pádem neznečistíte přírodní prostředí. Ale nejen to – hoštické dílny, které jsou střediskem Charity Opava, zaměstnávají přes třicet handicapovaných lidí. A ti budou mít právě díky vám práci. „Vysloužilé ledničky, pračky či ždímačky, staré bojlery, televize či počítače, ale také DVD přehrávače, topinkovače, varné konvice, mikrovlné trouby, kulmy, vysavače, tiskárny – zkrátka vše, co se připojuje zástrčkou do zásuvky,“ vyjmenovává elektrické přístroje, které v Hošticích umí ekologicky zlikvidovat, vedoucí zdejší dílny Tomáš Schaffartzik. Ačkoli v Chráněné technické dílně pracují handicapovaní lidé, kteří by jinak na trhu práce nejspíše nenašli uplatnění, musí si na sebe vydělat sami, což obnáší mimo jiné i shánění práce. „Každý přístroj, který nám přivezete, opravdu pomůže,“ dodává Schaffartzik. Dílny zaměstnávají více než třicet občanů z Opavska se zdravotním znevýhodněním ve věku nad padesát let. Možnost chodit do práce je pro ně důležitá hned dvakrát, kromě potřebného výdělku jim také přináší vědomí, že mohou být stále prospěšní společnosti. Chráněné technické díly jsou jedním ze středisek Charity Opava, která v tomto roce slaví výročí 25 let služby občanům Opavska. Dílny sídlí na Zámecké ulici ve Velkých Hošticích hned u supermarketu Hahn kousek od hlavní cesty z Opavy do Kravař, minout je nemůžete i díky novému velkém banneru, umístěnému hned u vjezdu do dílenského dvora. Otevřeno zde mají každý všední den od pondělí do pátku od 6 do 14 hodin, každou první sobotu v měsíci pak také od 9 do 11 hodin. Děkujeme všem občanům za pomoc, díky které získají práci místní lidé, kteří to v životě neměli právě lehké.
„Vysloužilé ledničky, pračky či ždímačky, staré bojlery, televize či počítače, ale také DVD přehrávače, topinkovače, varné konvice, mikrovlné trouby, kulmy, vysavače, tiskárny – zkrátka vše, co se připojuje zástrčkou do zásuvky,“ vyjmenovává elektrické přístroje, které v Hošticích umí ekologicky zlikvidovat, vedoucí zdejší dílny Tomáš Schaffartzik. Ačkoli v Chráněné technické dílně pracují handicapovaní lidé, kteří by jinak na trhu práce nejspíše nenašli uplatnění, musí si na sebe vydělat sami, což obnáší mimo jiné i shánění práce.  „Každý přístroj, který nám přivezete, opravdu pomůže,“ dodává Schaffartzik. Dílny zaměstnávají více než třicet občanů z Opavska se zdravotním znevýhodněním ve věku nad padesát let. Možnost chodit do práce je pro ně důležitá hned dvakrát, kromě potřebného výdělku jim také přináší vědomí, že mohou být stále prospěšní společnosti. Chráněné technické díly jsou jedním ze středisek Charity Opava, která v tomto roce slaví výročí 25 let služby občanům Opavska.