Vyšla nová Vlaštofka

10.12.2009 - Právě v těchto dnech vyšlo nové číslo časopisu Vlaštofka. Jako malou ochutnávku z tohoto časopisu zde přinášíme krátký text od autorky Hany Osladilové, nevidomé obyvatelky Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách.
Právě v těchto dnech vyšlo nové číslo časopisu Vlaštofka. Jako malou ochutnávku z tohoto časopisu zde přinášíme krátký text od autorky Hany Osladilové, nevidomé obyvatelky Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách.



Výlet do kina

Koncem listopadu se nás několik dohodlo, že bychom mohli vyrazit společně do kina. Byly to tři děvčata z VOŠ Caritas v Olomouci, které ve Vlaštovičkách byly na týdenní praxi, zaměstnankyně domu paní Hana a několik jeho obyvatel. Nejprve jsme zamířili v Opavě do cukrárny na Krnovské ulici, kde jsme si již předem rezervovali stůl. Já jsem si dala několik kopečků zmrzliny s různými příchutěmi. Vanilková, protože je má oblíbená, nemohla mezi nimi chybět. I ostatní si objednali to, co mají nejradši. Kromě výtečné zmrzliny jsem si dopřála ještě zákusek s kávou. V cukrárně jsme pobyli něco přes hodinu a pak již byl čas vyrazit do kina. Nejprve jsme se však rozloučili s paní Hanou, která musela odejít. Film, který v kině promítali pojednával o Michaelu Jacksonovi. Slečny praktikantky byly velmi milé, a vždy mi říkaly, co se zrovna na plátně odehrává. Převažovaly však Jacksonovi písničky, které mám ráda. Celé odpoledne velmi rychle uteklo, spolu jsme si moc pěkně popovídali, byl to příjemný zážitek.
Hana Osladilová

Děkujeme partnerům