Výrobky z našich chráněných dílen už prorazily i na Sardinii

04.05.2017 - Krásný italský ostrov Sardinie. I tam již vědí o kvalitě keramických a textilních výrobků Chráněné dílny Vlaštovičky a Chráněných dílen sv. Josefa. I tam se totiž ve městě Capoterra prodává zboží těchto dílen Charity Opava.

Krásný italský ostrov Sardinie. I tam již vědí o kvalitě keramických a textilních výrobků Chráněné dílny Vlaštovičky a Chráněných dílen sv. Josefa. I tam se totiž ve městě Capoterra prodává zboží těchto dílen Charity Opava.

Paní Michaela Figurelli, podle písemného projevu nejspíše rodilá češka, našla výrobky chráněných dílen na charitním webu. „Píši vám ze Sardinie, kde vlastním obchod s českou bižuterií,“ oslovila dílny s tím, že by měla zájem rozšířit sortiment a zkusit prodej české a slovenské keramiky. Její objednávku zpracovala každá z dílen samostatně. Z Chráněné dílny Vlaštovičky si paní Figurelli objednala až na pár kousků textilu především výrobky keramické. U Chráněných dílen sv. Josefa z Jaktaře to bylo naopak, až na pár drobností z keramiky převládal textil, převážně pak zdejší šité hračky.

Majitelka italského obchodu Michaela Figurelli si v první fázi objednala vzorky. „Máme zájem hlavně o textil, uvítali bychom nějaký vzorník. Italský trh má přeci jen jiné požadavky, než ten český,“ uvedla v objednávce a dodala: „Naše prodejna na Sardinii sídlí v obchodní galerii, kde textil ještě není v nabídce, tak si myslíme, že zde má velký prostor."

Při odesíláni zboží se v dílnách obávali, že by se mohly hlavně keramické výrobky při přepravě poškodit. „To se naštěstí nevyplnilo a zákaznice obdržela zboží v pořádku. Vyplývá to z její zpětné reakce, dala nám obratem vědět, že vše dopadlo dobře,“ říká pracovnice marketingu Chráněných dílen ve Vlaštovičkách MgA. Martina Němcová. „Prodali jsme již polovinu položek,“ psala Michaela Figurelli zhruba po týdnu od doručení neporušené zásilky. „Keramika a textil se zde chytly, líbí se váš styl, spokojenost je i s kvalitou a konečná cena pro zákazníka je také přijatelná,“ dodala a doplnila, že další objednávka na sebe nenechá dlouho čekat. Tentokrát to bude zakázka s textilem a keramikou s letní tématikou.

Výrobky chráněných dílen si můžete prohlédnout i objednat také v eshopu JV.ART.CZ na této adrese:

http://www.jv-art.cz/

 

 

Děkujeme partnerům