Všichni chtěli korálkovat

19.11.2009 - Zajímavou akci nejen pro klienty, ale i pro jejich rodiče a spoluzaměstnance z Charity uspořádala v listopadu sociálně terapeutická dílna Radost. Název „Korálkování“ přesně vystihuje oč jde. Z korálků se zde totiž vyráběly nejrůznější drobnosti - andílci, náramky, náhrdelníky, náušnice nebo stromečky.

Jak uvedla vedoucí střediska Radost Lucie Bedrichová, na nápad je přivedla jedna z maminek, které se zalíbil andělíček z perliček, kterého viděla na výstavce a chtěla vědět jak se dělá. „Tak jsme se s holkama domluvily, že uděláme pro rodiče a zaměstnance takové tvůrčí odpoledne.“ Zájem byl velký, do korálkování se včetně klientů pustilo celkem čtyřicetjedna lidí. Mezi nimi byl i vedoucí sekce Hynek Závorka s dětmi, kolegyně z personálního a ekonomického oddělení a z Občanské poradny. „Vyvinulo se z toho příjemné a neformální setkání. Všichni byli spokojeni a jen jsme skončili, už přicházely dotazy, zda si to nezopakujeme.“ Lucie Bedrichová nezastírá, že ji nadšení účastníků hrátek s korálky potěšilo a proto některé potěší i ona: „Další korálkování se uskuteční ještě letos, a to 10. prosince v rámci schůzky sociálních pracovníků. To už ale bude určeno jen jim. Ostatní si budou muset rok počkat.“