Ve středu 8. května se potkáme na Memoriálu otce Jožky

28.04.2019 - Státní svátek 8. května, letos připadající na středu, je ve Stěbořicích věnován vzpomínce na otce Jožku Motyku, spirituála a radního Charity Opava. Otec Jožka tragicky zahynul v roce 2013 na dovolené na Oravské přehradě. Memoriál, nesoucí jeho jméno, přivádí do Stěbořic každým rokem více lidí.

Otec Jožka byl kromě jiného aktivní sportovec, proto se každoročně vždy 8. května na jeho počest koná běh okolím Stěbořic, které byly jeho farností. Také letos bude ve středu 8. května v 15 hodin odstartován na trasách dlouhých 4 a 10 kilometrů a předcházet mu bude od 12 do 14.30 hodin registrace závodníků.

Stejně jako předchozí léta bude Memoriál otce Jožky nejen sportovní akcí, ale také příležitostí pro setkání lidí, kteří tohoto oblíbeného kněze znali a stále na něj s vděčností vzpomínají. K tomu jim od 17.30 hodin ve Stěbořicích zahrají Sima Martausová a písničkář Pavel Helan. Ten dokonce před časem složil o otci Jožkovi písničku.

Svého spirituála a radního otce Jožku si pravidelně ve Stěbořicích připomíná také Charita Opava. Letos se její zaměstnanci i klienti na faře ve Stěbořicích potkají ve středu 12. června.

Děkujeme partnerům