V Mravenečku měli Pyžamový bál

21.02.2013 - V Mravenečku se 20. února uskutečnil Pyžamový bál. Do nočního úboru se oblékli nejen klienti, ale také zaměstnanci...
Ač jsou Terezka, Daniela, Vendulka, Petr, Ivo, Marek a Lukáš odkázáni na invalidní vozíček, vůbec jim to nepřekáží, aby se bavili a dokonce i tancovali. Je přece plesová sezóna a klienti charitního stacionáře Mraveneček měli ve středu 20. února Pyžamový bál. Zaměstnanci, kteří o ně v Mravenečku přes den pečují, šli do pyžam také.
 
S organizací bálu, kterému předcházelo dlouhé těšení, si dali záležet. Nejdříve s klienty vyráběli papírové čepice a řetězy na výzdobu stacionáře, připravili také spoustu dobrot, zajímavé soutěže i bohatou tombolu. „Sešlo se mnoho zajímavých cen, něco poslali rodiče, něco jsme koupili my, tři krásné dorty pak upekla Hana Staňková,“ uvedla vedoucí Mravenečku Jana Konopková.
 
A jak se tancuje na vozíčku? No přece normálně. Muzika, kterou si klienti sami podle svého gusta vybírali, je už pěkně rozparádila, takže se dali rytmem unášet i v sedě. Každý tady měl navíc svého spolutanečníka. Tety a strejdové, jak klienti svým vychovatelům říkají, tancovali i s vozíky a bylo opravdu veselo. Více v příštím Domovníku.
 
 
 

Děkujeme partnerům