V Městských sadech vydělali Opavané pohybem pro charitní hospic dva tisíce korun

19.09.2018 - Dva tisíce korun pro mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav přinesla v sobotu 15. září akce s názvem „Město v pohybu“. V Městských sadech ji pořádala opavská radnice v rámci kampaně „Evropský týden mobility“.

Dva tisíce korun pro mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav přinesla v sobotu 15. září akce s názvem „Město v pohybu“. V Městských sadech ji pořádala opavská radnice v rámci kampaně „Evropský týden mobility“.

„Sobotní akce byla moc příjemná. Přišlo na ni přibližně osmdesát lidí,“ rekapituluje koordinátorka akce Kateřina Hnátová. „Čekala jsem možná trošku větší účast, ale v rámci toho, že v Ostravě probíhaly Dny NATO a v okolí Opavy byly další akce, bychom asi měli být spokojeni, počasí bylo krásné a z ohlasů těch, co na akci dorazili, bylo patrné, že se jim líbila,“ dodává. Město Opava za každého účastníka přispěje na mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav částkou dvacet korun.

Účastníci akce si mohli na startu v Městských sadech vybrat ze dvou okruhů, malý okruh byl určený převážně chodcům, in-line bruslařům, běžcům, dětem na odrážedlech či koloběžkách a velký okruh cyklistům. Všichni dostali mapu spolu s úkolem, aby její zadní stranu na jednotlivých stanovištích v rámci zvoleného okruhu sbírali razítka, za které v cíli dostali jako dárek minilékarničku. Mezi jednotlivými stanovišti nechybělo ani to z Charity Opava.

Evropský týden mobility pokračuje dalšími akce až do soboty 22. září. V pátek 21. září ve spolupráci s Městským dopravním podnikem proběhne Den bez aut, který spočívá v tom, že každý, kdo předloží malý technický průkaz, bude moci cestovat městskou hromadnou dopravou zdarma, v sobotu 22. září pak bude v 9 hodin na Dolním náměstí odstartována ekorallye – závod elektromobilů.