V Hradci nad Moravicí probíhá Měsíc Charity Opava

15.11.2011 - V hradecké Městské galerii se uskutečnila vernisáž výstavy "Měsíc Charity Opava v Hradci nad Moravicí"...
Ve čtvrtek 10. listopadu byla v hradecké Městské galerii slavnostně zahájena výstava „Měsíc Charity Opava v Hradci nad Moravicí“, která potrvá do konce roku. Přítomné postupně přivítali místostarosta Hradce nad Moravicí Jan Špička, ředitel Charity Opava Jan Hanuš a mediální poradce a místopředseda Rady Charity Opava Ivo Mludek.
 
Jedná se vlastně o výstavy tři. Ta první prezentuje nejlepší velkoformátové fotografie z fotosoutěže „Můj svět“, kterou Charita Opava již pět let pořádá pro zaměstnance a dobrovolníky Charit z celé České republiky pod záštitou významného fotografa Jindřicha Štreita, druhá návštěvníkům představuje Charitu Opava, její služby a výrobky zdravotně postižených od ranné historie až po současnost a třetí výstava, nazvaná „Velká plátna“ je prodejní přehlídkou obrazů klientů sociálně terapeutické dílny Radost.
 
Součástí večera byla módní přehlídka tkaných a pletených oděvů Chráněné dílny Vlaštovičky. Ač modelkami nebyly profesionální manekýny, ale zaměstnankyně dílny a dcery vedoucí Marie Bennkové, zvládly to velmi dobře a celá kolekce vzbudila zasloužený zájem. Slavnostní náladu pak podtrhlo duo žáků hradecké Základní umělecké školy.
 
Výstava pokračuje doprovodnými programy. V úterý 15. listopadu od 14 do 17 hodin je na pořadu dne „Odpoledne pro dříve narozené“, pátek 18. listopadu od 9 do 13 hodin je zacílen na maminky, které se budou moci přesvědčit, že „Mateřská není vězení“, na čtvrtek 24. listopadu od 15 do 18 hodin je připraven blok přednášek na téma „Nenechte se zničit dluhy“ a originální dárky, vyrobené v charitních chráněných dílnách, si k Vánocům budete moci koupit během jarmarku „Vánoce na zámku v Hradci nad Moravicí“ o víkendu ve dnech 3. a 4. prosince. Na akce Charity Opava je vstup zdarma.
 
Výstava „Měsíc Charity Opava v Hradci nad Moravicí“ je přístupná o sobotách, nedělích a svátcích od 10 do 16 hodin.

Děkujeme partnerům