V Charitě pracuje Opavský anděl

10.12.2014 - Charita Opava má ve svých řadách anděla. Cenu s názvem Opavský anděl, kterou vyhlašuje Magistrát města Opavy jako ocenění sociálních pracovníků, totiž získala Lucie Vehovská z Občanské poradny Charity Opava. Kromě ní si třetí místo v kategorii práce s dospělými odnesl také Pavel Rychta z charitní sociálně-terapeutické dílny.
Charita Opava má ve svých řadách anděla. Cenu s názvem Opavský anděl, kterou vyhlašuje Magistrát města Opavy jako ocenění sociálních pracovníků, totiž získala Lucie Vehovská z Občanské poradny Charity Opava. Kromě ní si třetí místo v kategorii práce s dospělými odnesl také Pavel Rychta z charitní sociálně-terapeutické dílny.
 
Smyslem ocenění Opavský anděl je podle pořadatelů upozornit na usilovnou a trpělivou práci sociálních pracovníků, kteří pomáhají lidem ve svízelných životních situacích. Letošní druhý ročník doznal oproti loňskému několik změn – vyhlášeny byly hned tři kategorie, zahrnující práci s dětmi, práci s dospělými a také poradenství. Z nominovaných pak byli oceněni v každé kategorii tři nejlepší. Na vítěze každé kategorie čekal nejen drobný dárek, ale také soška anděla, vyrobená v chráněných dílnách Charity Opava. O konečném pořadí v jednotlivých kategoriích rozhodovali hlasováním členové koordinační skupiny komunitního plánování. „Ocenění jsou osobnosti, které svým přístupem ke klientům, empatickým přístupem a se srdcem na dlani pomáhají klientům řešit jejich složité životní situace,“ komentovala na vyhlášení cen koordinátorka komunitního plánování Lucie Rybová.
 
Lucie Vehovská je krom jiného spoluautorkou brožury Jak na dluhy, pořádá přednášky o tom, jak nespadnout do dluhové pasti a pravidelně přispívá do poradenské rubriky Občanské judo, která vychází v červeném týdeníku REGION OPAVSKO. Slavnostní vyhlášení cen proběhlo v pondělí 1. prosince v Obecním domě, kde se sešli zástupci poskytovatelů sociálních služeb. Akci moderovala herečka Slezského divadla Hana Vaňková, která se stala také patronkou letošního ročníku Opavského anděla, ceny předával ředitel Charity Opava Jan Hanuš.  Opavskými anděly se kromě Lucie Vehovské staly Pavlína Němcová z Elimu Opava v kategorii práce s dětmi a Markéta Kříbková z Magistrátu města Opavy za práci s dospělými. Mezi oceněnými pak byli kromě Pavla Rychty také Dana Klímová, Nela Tormová, Antonín Daněk, Dagmar Slaninová a Hana Sobková. Blahopřejeme!

 

Děkujeme partnerům