V Charitě byli kluci a holky z naší školky

18.01.2011 - Charitu Opava navštívily děti z Mateřské školy ve Velkých Heralticích. S paní učitelkou si právě povídají a povoláních, tak se mohly podívat jak se co dělá...
Tento týden se charitní Chráněné dílny sv. Josefa rozezněly dětským smíchem. Dvanáct malých neposedů z Mateřské školy ve Velkých Heralticích se se svou paní učitelkou Jolanou Mezlovou přijelo podívat do Charity Opava.
 
„Právě si s dětmi povídáme o povoláních, tak mě napadlo, že bychom se mohli přijet podívat do Charity. Často tady chodím nakupovat věci, které se zde vyrábějí, především keramiku nebo ubrusy. Tak nás moc potěšilo, že nás v Charitě přijali a umožnili dětem poznat nové věci,“ vysvětlila Jolana Mezlová. Jak dále uvedla, byla překvapená, že se v opavské Charitě kompletují i hračky, což se dětem moc líbilo.
 
V doprovodu marketingových pracovníků Pavla Šefránka a Tomáše Rychlého si prohlédly jak se skládá dohromady třeba autíčko, jaké má většina kluků doma, nebo prastará hračka – košíček, vystřelující míčky. V keramické dílně si pak mrňousi vyzkoušeli, jak se pracuje s hlínou. Každý si ze svého kousku něco vymodeloval. Děti byly zvídavé a tak oba průvodci celou dobu vysvětlovali a vysvětlovali vše, na co se ptaly. Nutno je pochválit, protože svůj výklad opravdu dobře přizpůsobili dětské duši.
 
Dalším nečekané překvapení pak bylo na zahradě. Přes plot se předškoláci mohli podívat na lamy, kozy a osla z vedlejší veterinární kliniky. Dětem se v Charitě líbilo a domů si odvezli i malé dárečky.

Děkujeme partnerům