Tříkrálová sbírka se blíží

12.12.2007 - Jste to především vy, štědří dárci, kteří nezištně přispíváte při Tříkrálové sbírce. Díky vám může opavská charita zlepšovat péči pro seniory. Z loňského výtěžku se pořídilo zdravotnické vybavení - speciální přístroje a pomůcky pro pečovatelskou službu, která slouží pacientům v domácím prostředí.

Letošní koledování na Opavsku proběhne ve dnech 5. – 13. ledna 2008. Společným úsilím tak i letos pomůžete dobré věci, neboť sbírka bude použita na zkvalitnění péče pro seniory.

Tři králové přináší do domácností přání požehnání, pokoje a dobra. Někde zazpívají, jinde porozpráví, mohou napsat křídou na veřeje dveří K + M + B, což znamená Christus Mansionem Benedicat, v překladu Ať Kristus žehná (tento) příbytek.

Koledníci zažívají každoročně mnoho příběhů především pěkných a humorných. „Když koledujeme a naše zvučné dívčí trio zpívá, je to super a pochvaly nás neminou, dokonce občas dostaneme nabídku na rande,“ směje se dobrovolnice Jana (28) a dodává: „To ale není nic pro nás, všechny tři jsme již zadané.“

Rádi bychom pozvali všechny koledníky, ať již malé nebo velké na doprovodné akce Tříkráloví sbírky jako jsou požehnání koledníčkům, Tříkrálový koncert, soutěž pro děti z mateřských škol, soutěž o nejkrásnější kostým, kulturní představení pro děti, bruslení a ples charity.

„Připomínám, že každý občan má právo zkontrolovat si, že se skutečně jedná o tříkrálové koledníky. Vedoucí skupinky koledníků musí mít u sebe plnou moc, občanský průkaz a zapečetěnou pokladničku se znakem Charity České republiky,“ upozorňuje Mária Durkáčová, koordinátorka sbírky.

V případě zájmu o Tříkrálovou sbírku, nebo se svými dotazy se můžete kontaktovat na:
Mária Durkáčová
Přemyslovců 26, Opava-Jaktař