Těšíme se na díla tříkrálových fotografů a spisovatelů!

18.12.2019 - Kromě losování o chytré mobily čekají na koledníky ještě další dvě tvůrčí soutěže o zajímavé ceny. Stejně jako loni vyhlašuje pro Tříkrálovou sbírku 2020 Charita Opava soutěž o nejkrásnější tříkrálové foto nebo selfie a také soutěž o nejlepšího tříkrálového spisovatele.

Soutěž o nejkrásnější tříkrálové foto nebo selfie vyhlašuje Charita Opava jako již tradičně spolu s týdeníkem REGION OPAVSKO. Vyzýváme proto koledníky - pošlete nám fotografii nebo selfie z vašeho koledování! Po ukončení Tříkrálové sbírky se sejde odborná tříčlenná porota, která anonymně vybere ze všech došlých snímků ty nejlepší. Vítězná fota budou zveřejněna v REGIONU OPAVSKO i na webových stránkách Charity Opava a jejich autoři vyhrají knižní poukázky. Fotografie zasílejte do středy 22. ledna 2020 na mail trikralovka-selfie@charitaopava.cz. Hodnotit se bude originalita fotografie i kostýmů a celkový dojem.

Soutěž o nejlepšího tříkrálového spisovatele proběhne teprve podruhé. Patříte-li k těm, kteří rádi píší příběhy nebo básničky (ať už jste velcí nebo ještě malí), je tato literární soutěž určena právě Vám. Napište nám o svých zážitcích z koledování. Stačí pár řádků, ale můžete se také rozepsat a zaznamenat, co pěkného nebo i smutného jste během příprav nebo samotného koledování zažili. Co Vás rozesmálo, dojalo či rozplakalo. Příspěvky posílejte na mail tks@charitaopava.cz nebo pošlete na adresu Charita Opava, Přemyslovců 26, 747 07 Opava – Jaktař do pátku 24. ledna 2020. Neváhejte, možná se Vám podaří vyhrát tak jako Veronice Stejskalové, autorce snímku u tohoto článku.

Také nejlepší literární dílka zveřejníme a jejich autory odměníme spolu s autory vítězných fotografií při slavnostním vyhodnocení Tříkrálové sbírky v opavském kině Mír ve středu 29. ledna 2020 v 16 hodin. Hodně štěstí!

Děkujeme partnerům