Sponzoři akce "Pomozte postiženým dětem" navštívili Mraveneček

26.09.2012 - Do stacionáře Mraveneček se v úterý přijeli podívat sponzoři charitativní akce "Pomozte postiženým dětem", vy můžete přijít také už 27. září...
Asi dvacítka sponzorů navštívila 25. září na pozvání Charity Opava stacionář Mraveneček, kterému štědře přispívají v rámci charitativní akce „Pomozte postiženým dětem“. Tu každoročně pod hlavičkou Okresního fotbalového svazu Opava pořádají v Kravařích pánové Andreas Drastík, Pavel Novotný a Petr Kašný. Za uplynulých jedenáct ročníků tak Mraveneček, pečující o děti a mladé lidi s těžkým kombinovaným postižením, získal téměř dva miliony korun, které významně pomáhají financovat hlavně provoz zařízení.

Poté, co ředitel Charity Opava Jan Hanuš a vedoucí Mravenečku Jana Konopková návštěvníky přivítali, provedli je také zařízením a seznámili s jeho chodem. Přítomní se například mohli podívat jak se provádí bazální stimulace. Starosta Kravař Andreas Hahn byl ve stacionáři poprvé a jak nám pověděl, udělal na něj ten nejlepší dojem: „Všechna čest personálu, kdo nemá v rodině nikoho s takovým postižením, nedokáže si vůbec představit, co taková intenzivní péče obnáší.“

Pozvání do Mravenečku potěšilo hlavně jednoho z organizátorů akce „Pomozte postiženým dětem“ – místopředsedu OFS Opava Pavla Novotného. Poznamenal, že z řad sponzorů již zaznamenal dotazy, zda by se mohli přijít do stacionáře podívat. „Jsem rád, že mohli přijít a vidět to na vlastní oči.“ Pavel Novotný již také oznámil datum příští akce. Uskuteční se 22. června 2013 a zase v Kravařích!

Pokud byste se do Mravenečku chtěli přijít podívat také vy, přijďte ve čtvrtek 27. září od 8 do 11 a od 12 do 14 hodin. Proběhne zde Den otevřených dveří a zvána je široká opavská veřejnost.