Senioři z Markvartovic navštívili Charitu Opava

07.12.2010 - Dvaačtyřicet členů Senior klubu z Markvartovic přijelo na prohlídku Chráněných dílen sv. Josefa. Mnozí nakoupili i vánoční dárky.
Začátkem letošního roku vyšla v Opavském a hlučínském deníku kratičká zprávička o charitních Chráněných dílnách sv. Josefa. Přečetla si ji také paní Aloisie Foltýnková, předsedkyně Senior klubu v Markvartovicích, a po domluvě s dalšími členy a našimi dílnami přijeli senioři na malou exkurzi. Po prohlídce dílen byli Markvartovičtí nadšení a hned si objednali výrobu 80 keramických pytlíčků pro členy Klubu jako upomínku na 10. výročí jeho trvání.
 
V prosinci navštívilo dvaačtyřicet seniorů z Markvartovic Charitu Opava už podruhé. Dílnami je prováděli ve dvou skupinách Pavel Šefránek a Miroslava Wolfová. „Udělali jsme si výlet s exkurzí do Charity, potom se podíváme na předvánoční výstavu v zámku v Raduni a ukončíme to někde posezením u kafíčka,“ prozradila předsedkyně klubu Aloisie Foltýnková.
 
V chráněných dílnách se všem líbilo, snad nejvíce pak výletníci obdivovali kolekci výšívaných roušek, košilek a dalších věcí pro křest svatý. „Přijeli jsme k vám také nakoupit nějaké vánoční dárky, jsou to originální věci, které jinde nekoupíte. Já jsem třiadvacet let pracovala s postiženými švadlenami ve Slezance Ostrava, tak i z toho důvodu jsme tady, abychom vaše zdravotně postižené zaměstnance trochu podpořili. Jejich práci je nutno ocenit,“ uvedla Aloisie Foltýnková a popřála Charitě hodně úspěchů a zaměstnancům, aby měli co dělat a aby se jejich zboží kupovalo.
 

Děkujeme partnerům