Sbírka šatstva: bez dobrovolníků bychom se neobešli

30.04.2009 - Sbírka šatstva organizovaná Střediskem vzájemné pomoci sice již skončila, ale naše radost přetrvává. Do sbírky se opět zapojili obyvatelé Opavy i přilehlých obcí s velkým nadšením. Nasbíraly se plné dva vagóny šatstva. Navíc jste na dopravu a pomoc potřebným darovali více než devatenáct tisíc korun! Děkujeme dárcům i dobrovolníkům, kteří se do sbírky zapojili.
Sbírka šatstva organizovaná Střediskem vzájemné pomoci sice již skončila, ale naše radost přetrvává. Do sbírky se opět zapojili obyvatelé Opavy i přilehlých obcí s velkým nadšením. Nasbíraly se plné dva vagóny šatstva. Navíc jste na dopravu a pomoc potřebným darovali více než devatenáct tisíc korun! Děkujeme dárcům i dobrovolníkům, kteří se do sbírky zapojili.

Mezi dobrovolníky patřili i obyvatelé opavské věznice se svým psychologem Mgr. Bernardem. „Je to pro chlapy změna, pomáhat bez nároku na odměnu a taky dělat fyzickou práci, což jim někdy nabídnout nedokážeme,“ osvětluje smysl spolupráce Bernard. Muži z opavské věznice také vyrobili malé dárky, které si příchozí na sbírku, mohli symbolicky odnést domů za odevzdané šatstvo. Práce jim šla opravdu od ruky. Vypomoct přišli již tradičně klienti Azylového domu pro muže zorganizovaní panem Gebauerem. Za dobrou spolupráci jsme těmto institucím opravdu vděčni.

„Výsledek sbírky hodnotíme jako velmi uspokojivý, vybraly se dva vagóny šatstva a k tomu 19.149 korun na dopravu a pomoc potřebným,“ říká koordinátorka Veronika Fussová, Dis. „Za ochotu pomoct chci poděkovat všem, kteří šatstvo přivezli a zaměstnancům Charity Opava, kteří se jakkoliv do sbírky zapojili. Zvláštní ocenění patří paní Pavlíně, která nám znenadání začala pomáhat první den a pokračovala i v úterý po celé dopoledne. A v neposlední řadě paní Víchové, která patří ke stálicím sbírky.“

Děkujeme partnerům