Sárinka trpí dětskou obrnou, vojáci pro ni vybrali s pomocí Charity Opava peníze na speciální kočárek

07.12.2018 - Charitativní sbírku na pomoc tříleté hendikepované Sárinky z Opavy uspořádali ve spolupráci s Charitou Opava příslušníci 53. pluku průzkumu a elektronického boje Generála Heliodora Píky v rámci svého působení v zahraniční operaci v Afghánistánu. Z mise na základně Hamid Karzáí International Airport v Kábulu se po půlročním nasazení vrátili v těchto dnech a vzápětí poté předali Sárince a její mamince šek na 60 tisíc korun.

Malé Sárice byla diagnostikována dětská mozková obrna. Peníze ve formě symbolického šeku převzaly Sárinka s maminou těsně před Mikulášskou nadílkou ve středu 5. prosince na půdě 53. pluku v Opavě z rukou finančního velitele 17. úkolového uskupení Resolute support AČR pplk. Ing. Václava Maláta a vrchního praporčíka nprap. Patrika Lestlyho. Peníze poslouží k zakoupení speciálního kočárku a k úhradě nákladů spojených se speciální neurorehabilitací.

„Nemalý podíl na uskutečnění projektu měla rovněž Charita Opava, konkrétně paní Konečná, které patří velký dík za zabezpečení celé akce,“ uvádí webové stránky 53. pluku průzkumu a elektronického boje Generála Heliodora Píky.