S RADOSTÍ je radost plesat

13.02.2017 - Na ocenění Ples sezóny může aspirovat Výroční ples sociálně terapeutické dílny Radost. Asi sto klientů, rodičů, opatrovníků a jejich přátel, kteří se sešli v pátek 10. února v krásných prostorách opavského Kulturního domu Rybníček, na něj budou určitě ještě dlouho vzpomínat.

Na ocenění Ples sezóny může aspirovat Výroční ples sociálně terapeutické dílny Radost. Asi sto klientů, rodičů, opatrovníků a jejich přátel, kteří se sešli v pátek 10. února v krásných prostorách opavského Kulturního domu Rybníček, na něj budou určitě ještě dlouho vzpomínat.

Ples v Radosti plánovali dlouho jako vyvrcholení oslav 25. výročí střediska. „Čím víc se blížil jeho termín, tím více stoupala nervozita. Vymýšleli jsme dekorace, výzdobu, sháněli sponzory do tomboly, chystali program. Lístky se dobře prodávaly, uživatelé se těšili, nacvičovali jsme společné vystoupení a čekali na den D,“ vzpomíná vedoucí Radosti Lucie Lichá na náročné přípravy, které plesu předcházely. A jak bylo patrné hned od počátku plesu v 17 hodin, nervozita nebyla vůbec na místě. Výborně připravený program běžel jako na drátku, všem chutnalo skvělé jídlo i pití a vůbec zde vládla úžasná pozitivní atmosféra a dobrá nálada. „Tanec, dobré jídlo a pití a fajn lidi kolem, to byla jednoduše výborná kombinace,“ dodává Lucie Lichá. Na hosty, mezi nimiž byli mimo jiné také ředitel Charity Opava Jan Hanuš s chotí, čekala velmi pestrá tombola a chutný raut. Hosté si také mohli udělat pěknou fotku na památku ve vtipném fotokoutku. Zlatým hřebem večera pak bylo taneční vystoupení na písničky Michala Davida, které klienti Radosti poctivě zkoušeli měsíc a půl. Devátá hodina večerní přinesla poslední písničku a loučení.

Radost by ráda poděkovala všem sponzorům, kteří přispěli ke skvělému průběhu plesu – firmám GLOBUS, HON - okna, dveře, ISOTRA, OPEL, OPTYS, BENZINA, ART FLOWERS, obci Dolní Životice, Školnímu statku Opava, ale také rodičům a opatrovníkům klientů sociálně terapeutické dílny.

Poděkování patří také Tomášovi Orlíkovi, který coby skvělý DJ pouštěl muziku bez nároku na honorář, či taneční skupině PULS ze Střediska volného času za výborné stepařské vystoupení. „Ráda bych ještě připojila díky kolegyním z RADOSTI, které se podílely na přípravách a organizaci plesu, Lucce Lenkové za aktivní a úspěšné shánění darů do tomboly, Vlastě Bedrichové za focení ve fotokoutku a Aničce Březinové za pomoc v šatně,“ doplňuje Lucie Lichá výčet všech lidí dobré vůle, díky nimž se Výroční ples Radosti skutečně povedl lépe než na jedničku.

„Když jsme ples plánovali, slyšeli jsme ze všech stran, že jsme odvážní, když jsme si vzali na bedra organizování tak velké akce, ale to nás jen utvrdilo v tom, že naše občas bláznivé nápady mají vždycky úspěch,“ uzavírá Lucie Lichá. „Ten skvělý pocit z úžasného plesu, ten nám už nikdo nevezme. A třeba se z toho stane nová tradice a příští rok se zase uvidíme.“

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům