S demagnetizátorem do firmy RKL

23.05.2016 - První výjezd s tzv. demagentizátorem, tedy přístrojem, který dokáže nenávratně likvidovat data na magnetických paměťových médiích, absolvovali počátkem května pracovníci Chráněných technických dílen. S přístrojem Demagnetizátor Intimus 9000 navštívili opavskou firmu FKL, poskytující kompletní logistické služby.

První výjezd s tzv. demagentizátorem, tedy přístrojem, který dokáže nenávratně likvidovat data na magnetických paměťových médiích, absolvovali počátkem května pracovníci Chráněných technických dílen. S přístrojem Demagnetizátor Intimus 9000 navštívili opavskou firmu RKL, poskytující kompletní logistické služby.

Výjezd byl zároveň zdokumentován – vedoucího dílen Tomáše Schaffartzika doprovázel na cestě do firmy RKL kameraman Martin Žucha, který točí pro Charitu Opava medailony jednotlivých středisek. Zachyceno tak bude i přijetí hoštických dílen vedoucím úseku mezinárodního dispečinku relace jih Jiřím Latoněm, který zdůraznil, že firma podporuje Charitu Opava mimo jiné proto, že se stará o lidi z našeho regionu. Firma RKL totiž dodává v rámci podpory Charitě Opava do hoštických chráněných dílem také papír na skartaci.

Firma RKL Opava, spol. s r.o. poskytuje logistické služby ve vnitrostátním a mezinárodním zasílatelství, zahrnující realizaci všech typů silničních přeprav přednostně uskutečňovanými vlastními vozidly. Součástí služeb jsou také komplexní celní služby včetně vedení Intrastatu. Dále přepravuje kusové a balíkové zásilky v rámci celé Evropy. Ve vlastním areálu zajišťuje pro své odběratele skladování pomocí metody Interface a veškerou manipulaci s nákladem včetně kompletního servisu pro provozovatele E-shopu. Jako součást komplexních logistických služeb zajišťuje také námořní a multimodální přepravy s veškerou manipulací a celním odbavením v evropských přístavech.

Chráněná technická dílna ve Velkých Hošticích nabízí kromě profesionální skartace papíru také likvidaci elektroodpadu a nově rovněž službu tzv. demagnetizace, tedy profesionální likvidace dat na harddiscích. Každá zakázka navíc přispějete k zachování pracovních míst pro lidi se zdravotním postižením, kterých zaměstnává více než třicet. Zadáním skartace či likvidace elektroodpadu mohou firmy, organizace a instituce vyřešit také tzv. náhradní plnění, protože dílny splňují podmínky pro plnění povinného podílu dle § 81 Zákona o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb.