Rozhodčí předali Mravenečku 362 tisíc!

25.06.2014 - Dva milióny šest set sedmdesát jeden tisíc korun! To je neuvěřitelná částka, kterou se podařilo za třináct let vybrat organizátorům charitativní akce Pomozte postiženým dětem. V soboru 21. června se tato cifra navýšila na současnou výši o 362 tisíc korun, které organizátoři z Okresního fotbalového svazu získali na v pořadí již třináctém ročníku této akce.

Dva milióny šest set sedmdesát jeden tisíc korun! To je neuvěřitelná částka, kterou se podařilo za třináct let vybrat organizátorům charitativní akce Pomozte postiženým dětem. V soboru 21. června se tato cifra navýšila na současnou výši o 362 tisíc korun, které organizátoři z Okresního fotbalového svazu získali na v pořadí již třináctém ročníku této akce.

Sportovně-charitativní setkání Pomozte postiženým dětem, které si již získalo značnou reputaci, pořádá od samého počátku Okresní fotbalový svaz Opava za přičinění bývalého ligového rozhodčího Andrease Drastíka, předsedy OFS Petra Kašného a místopředsedy OFS Ing. Pavla Novotného. Tito tři pánové také stáli v pozadí letošního ročníku a je nutno před nimi opět smeknout. Nejen že zorganizovali příjemné společenské odpoledne, plné soutěží a atrakcí pro děti i dospělé, ale opět se jim na hřiště v Kravařích podařilo přivést mužstva firem O2 Telefonica, Ostroje, Autocontu a starostů Opavska, Hanácké Kyselky, Magistrátu města Opavy a Agrany – Cukrovaru Opava. Na hlavním utkání pak proti sobě nastoupila ve znamenitém mači družstva Sportovní osobnosti versus Stará garda Opavy. Vítězem se stalo výsledkem 11:9 družstvo Stará garda.

To, že v zhápasech firem zvítězilo mužstvo firmy O2, ale určitě není u této akce nejdůležitější informací. Cílem benefiční akce je totiž shromáždit finance pro pro charitní Denní stacionář Mraveneček. Zástupci všech mužstev i sponzorů se proto večer shromáždili v kravařském Buly centru, kde postupně předávali zástupci ředitele Charity Opava Tomáši Schaffartzikovi symbolické šeky se svými sponzorskými dary. Výčet jednotlivých sponzorů je úctyhodný a celý ho najdete zde.

Řada z přítomných se také zúčastnila dražby obrázků postižených dětí z Mravenečku. Těch se prodalo celkem deset a nejpovedenější dílo si odnesl za 13 tisíc korun ředitel regionálního obchodního centra Autocontu v Ostravě Jindřich Zimola, dlouhodobý sponzor a příznivec Mravenečku.

Tři hlavní organizátoři Andreas Drastík, Petr Kašný a Pavel Novotný pak Tomáši Schaffartikovi předali šek s částkou 362 tisíc korun, kterou se podařilo vybrat v právě probíhajícím ročníku, ale také symbolický šek s celkově získanou částkou za celou dobu trvání soutěže, která se začíná blížit k neuvěřitelným třem miliónům korun.

Zástupci všech mužstev převzali jako ocenění a výraz díků keramický míč, vyrobený v charitních chráněných dílnách ve Vlaštovičkách, keramického anděla z těchto dílen si odnesli také nejlepší hráči turnaje. Jejich hlavní odměnou je ale nepochybně vděčnost všech dětských klientů Denního stacionáře Mraveneček, kteří se s plody jejich dobré vůle setkávají již třináct let díky kvalitnější péči, jenž jim pomáhá překonávat a lépe snášet náročný životní úděl.

Děkujeme !!!

Děkujeme partnerům