Rozhodčí opět pomůžou dětem

09.06.2014 - Prestižní společenská a charitativní událost s úctyhodnou tradicí a ještě úctyhodnějšími výsledky – takové renomé si již vydobyla akce Pomozte postiženým dětem. Letos v červnu se chystá její v pořadí už třináctý ročník a pořádá ji tak jako od samého počátku Okresní fotbalový svaz Opava za přičinění bývalého ligového rozhodčího Andrease Drastíka, předsedy OFS Petra Kašného a místopředsedy OFS Ing. Pavla Novotného.

Akce začala v roce 2002 jako dík rozhodčím nejnižších tříd za dobrou práci, zahrát si na ni mohli proti kolegům z I. ligy. Vstupné nebylo v plánu, ale začalo se improvizovaně vybírat jako dar pro někoho potřebného. Nakonec padlo rozhodnutí, z něhož se můžeme v Charitě Opava opravdu radovat - jako příjemce byl vybrán Denní stacionář pro děti a mládež s kombinovanými vadami Mraveneček.

„Když jsme s touto akcí v roce 2002 začínali, vybrali jsme napoprvé asi 5.700 korun. Loni se vybralo 412 tisíc korun, přičemž dalších 44 tisíc jsme vydělali dražbou dresu na postiženého Otu Tichého,“ pochvaloval si právem výsledky této charitativní akce její hlavní organizátor Andreas Drastík. Vždyť Denní stacionář Mraveneček, jemuž jsou všechny vybrané finance určeny, si za dvanáct let existence akce mohl na své konto připsat více než neuvěřitelných 2 300 000 korun! Tyto peníze pomáhají významným způsobem financovat provoz Mravenečku a rehabilitaci klientů. Loni byla akce obohacena také o dražbu obrázků, jejichž autory byli právě vděční klienti Mravenečku. Výtěžek byl zhruba 12 tisíc korun.

Akce, která získává rok od roku na významu, přinese v sobotu 21. června i ve svém letošním 13. ročníku mnoho zajímavého pro návštěvníky všech věkových kategorií. Od 12 hodin se již tradičně na fotbalovém hřišti v Kravařích utkají celky O2 Telefonica, Ostroj a.s., Hanácké Kyselky, Starostů Opavska a Silnic Morava. Hlavní benefiční utkání proběhne od 17 hodin a nastoupí v něm proti sobě družstvo Sportovní osobnosti versus Stará garda Opavy. V doprovodném programu nebudou chybět ani fotbalová utkání benjamínků, jízda na poníku, střelba z paintballové zbraně, historické motorky a auta, skákací hrad a pestré soutěže o hračky a nanuky. Jak je již tradicí, všechny atrakce budou zdarma. Výtěžek z akce bude tak jako každý rok po jejím ukončení slavnostně předán zástupcům opavské Charity. Děkujeme!