Rodinné setkání se vydařilo

14.12.2009 - Rodinné setkání se vydařilo Prosinec byl v Denním stacionáři pro seniory doslova nabitý nejrůznějšími akcemi a pěknými setkáními. Babičkám a dědečkům chodily zpívat koledy děti z mateřských a základních škol a v rámci pracovních aktivit se vily adventní věnce a peklo cukroví.

O mikulášskou nadílku se postaral personál, který v převlečení za Mikuláše, čerta a anděla klientům naděloval perníky. Nejvýznamnější akcí pak bylo tradiční Rodinné setkání. Uživatelé služeb, jejich rodiny i zaměstnanci se sešli 10. prosince a na návštěvu krátce zavítal i ředitel Jan Hanuš. Už od rána probíhaly velké přípravy, klienti společně dělali chlebíčky a další pohoštění a těšili se na odpoledne. Úderem patnácté hodiny se začali scházet jejich rodinní příslušníci a záhy byly obě místnosti stacionáře úplně plné, přesně jak předpokládala vedoucí Jana Řehulková: „Každý z klientů zde někoho měl, takže byli všichni spokojeni a nálada byla vynikající. Osobně jsem ráda, že účast byla tak vysoká. Před Vánocemi mají obvykle všichni hodně práce doma a to, že si udělali čas posedět s námi celé odpoledne, je znamením, že rodinám našich seniorů není jedno, jak a kde tráví většinu svého času, že je pro ně důležité pobýt s nimi v jejich každodenním prostředí. Je to pro nás povzbuzující,“ řekla na závěr Jana Řehulková.
Iva Hahnová