Radosti pomohly firmy Opavska

03.11.2015 - V sociálně terapeutické dílně Radost vytipovali několik firem, které poprosili o zboží nebo odpad, který by mohli využít.
Na počátku bylo pět dopisů, na konci hodně radosti a vděčnosti. Vzhledem k tomu, že končí rok, docházejí v sociálně terapeutické dílně Radost peníze. „Vypadalo to, že nebudeme moci nakupovat materiál na rukodělné výrobky a klienti nebudou mít co dělat,“ uvedla vedoucí dílny Lucie Lichá.
V Radosti nechtěli nikoho prosit o finance, ale vytipovali si několik firem, které něco vyrábějí a mají určité zboží nebo odpad, který by mohli využít. Mezi prvními oslovili Ing. Vladislava Moravce z firmy Moravec kvalitní ponožky s.r.o. a poprosili jej o zbytky, které zůstanou po výrobě ponožek „Pan Moravec se ozval hned a dostali jsme několik pytlů tohoto odpadu. Klienti ho budou nejprve třídit podle barev a pak budeme tkát.“
Stejně rychle se ozval také Ing. Radovan Wícha z firmy Model Obaly, odkud Radosti věnovali kartónové archy, které jsou potřebné na dna košíků, které klienti pletou. Přidali ještě další věci, které dílně pomohou a jsou vhodné například na dárky pro tříkrálovou sbírku. Za firmu OPTYS s.r.o se přihlásil obchodní manažem Matěj Hanák. Firma zaslala papíry, dřevěná dna k pletení z pedigu a dřevěné a papírové výseky, např. srdíčka a zvířátka.
Poslední, kdo se ozval, byla firma Stoklasa Kravaře. „Dostali jsme nitě, zipy, stužky a různé komponenty k výrobě bižuterie,“ dodala Lucie Lichá. Všem firmám a jejich majitelům, kterým nezůstaly prosby o pomoc lhostejné, patří srdečný dík. Klienti budou moci pracovat až do konce roku.
 

Děkujeme partnerům