Radost a aktivita je kořením života

18.12.2008 - Někdo by si mohl myslet, že starý člověk už chce jen klid a pohodu. Aby ho nikdo nerušil a on mohl dřímat v křesle nebo sledovat televizi. Určitě se to nedá říci o klientech Denního stacionáře pro seniory, kde jsou lidé i přes svůj handicap veselí a rádi vtipkují - také díky Nadaci OKD.

Denní stacionář pro seniory je zařízení, které pečuje o nesoběstačné seniory a o zdravotně postižené osoby s poruchami paměti. Kromě různých pečovatelských úkonů je zde zajištěna psychosociální rehabilitace a aktivizace. Realizace takových aktivit je velice potřebná, ale je zároveň finančně velmi náročná. Proto je nutno pro udržitelnost a další zkvalitnění služeb hledat různé finanční zdroje.

„O podporu jsme požádali Nadaci OKD a byli jsme mile překvapeni, když jsme dostali oznámení a posléze dopis, že naši žádosti bylo vyhověno,“ vysvětluje vedoucí Denního stacionáře pro seniory Jana Řehulková, „Nadace OKD náš projekt pod názvem Rozšíření a udržení péče v denním stacionáři pro seniory podpořila finanční částkou 33 tisíc korun.“ Tato částka byla použita na dofinancování aktivizačních programů jako je arteterapie, trénování paměti, muzikoterapie, kondiční cvičení a různé hry založené na reminiscenční metodě.

„Za tuto spolupráci jsme velice vděční,“ říká vedoucí stacionáře.
Autor: Redakce