První turnaj Mravenečku v trojboji byl hned mezinárodní

26.10.2018 - Olympijská, česká, ale také slovenská vlajka zavlály ve čtvrtek 25. října v Denním stacionáři Mraveneček. První ročník turnaje v trojboji, jenž se skládal z disciplín hod na terč, kuželky a rybolov, byl totiž díky účasti pracovnice Mravenečku paní Jany ze Slovenska hned mezinárodní.

Počasí už Mravenečkům moc nedovolí delší procházky, a tak si nachystali turnaj doma na středisku. Klienti se hned zrána rozdělili na tři družstva a v jednotlivých disciplínách se postupně střídali za asistence pracovníků. Všude se jim načítaly tolik potřebné body, které pak rozhodovaly o pořadí. Soutěžilo se totiž nejen o celkové vítězství v turnaji, ale taky o vyhlášení nejlepšího sportovce. „Myslím si, že termín ´sportovec´ je na místě, protože naši klienti podávali v jednotlivých disciplínách skutečně sportovní výkony,“ říká vedoucí Mravenečku Jana Konopková. „Fandili jsme, povzbuzovali,vládla příjemná nálada,“ dodává.

I když ve čtvrtek v Mravenečku převládali poměrem 7:2 muži, slečny se nenechaly zahanbit a jedna z nich – Klárka - získala v celkovém součtu bodů 3. místo. Druhou příčku obsadil Petr a na 1. místě zazářil další z klientů, který se jmenuje také Petr. Všichni tři dostali za svoji snahu medaili, diplom a malý dárek, další tři ocenění z jednotlivých disciplín si odnesli aspoň něco na mlsání. „Turnaj se opravdu vydařil, všichni byli správně naladěni, a proto jsme se hned rozhodli, že uspořádáme i další ročník,“ uzavírá Jana Konopková.

Děkujeme partnerům