Přijďte se podívat do Mravenečku

16.09.2013 - Jak vypadá běžný den v Mravenečku, denním stacionáři pro děti a mládež s kombinovanými vadami? Odpověď na tuto otázku budou moci všichni zájemci získat ve středu 25. září. Mraveneček, který zřizuje Charita Opava, otevře v tento den veřejnosti dveře svého střediska na Neumannově ulici č. 3 v Opavě v době od 8 do 11 a od 12 do 14 hodin.

Jak vypadá běžný den v Mravenečku, denním stacionáři pro děti a mládež s kombinovanými vadami? Odpověď na tuto otázku budou moci všichni zájemci získat ve středu 25. září. Mraveneček, který zřizuje Charita Opava, otevře v tento den veřejnosti dveře svého střediska na Neumannově ulici č. 3 v Opavě v době od 8 do 11 a od 12 do 14 hodin.

„Den otevřených dveří je určen pro širokou veřejnost, pro rodiče dětí, které by v budoucnu chtěly služby Mravenečku využívat, pro případné dobrovolníky, ale vlastně pro každého, kdo by se zde chtěl podívat. Návštěvníci se budou moci seznámit s tím, jak vypadá pracovní den za běžného provozu,“ upřesňuje vedoucí stacionáře Jana Konopková.

V Mravenečku se zdejší pracovníci snaží individuální péčí naplnit životní potenciál dětí s kombinovaným mentálním a tělesným postižením a zároveň poskytnout jejich rodinám prostor pro oddych a načerpání sil. Péče o každé dítě se řídí individuálním výchovně-vzdělávacím plánem, který zahrnuje mimo jiné také metodu bazální stimulace, techniky Montessori výuky, rehabilitační cvičení a další.

Děkujeme partnerům