Prevence proti ŠMEJDŮM se vydařila

27.02.2014 - Nebývalému zájmu se těšila v úterý 25. února přednáška JAK NA ŠMEJDY, na níž se pracovnice Občanské poradny Charity Opava věnovaly fenoménu předváděcích akcích pro seniory. Na šedesát účastníků, kteří zcela zaplnili prostory Denního stacionáře pro seniory v charitním domě sv. Anežky na Kylešovské ulici, nejprve přivítal ředitel Charity Opava, aby připomenul, že se akce koná v rámci oslav 25 let existence Charity Opava.

Nebývalému zájmu se těšila v úterý 25. února přednáška JAK NA ŠMEJDY, na níž se pracovnice Občanské poradny Charity Opava věnovaly fenoménu předváděcích akcích pro seniory.  Na šedesát účastníků, kteří zcela zaplnili prostory Denního stacionáře pro seniory v charitním domě sv. Anežky na Kylešovské ulici, nejprve přivítal ředitel Charity Opava, aby připomenul, že se akce koná v rámci oslav 25 let existence Charity Opava.

Následovalo promítání filmu Silvie Dymákové Šmejdi, popisující praktiky prodejců na předváděcích akcí pro seniory, a přednáška Mgr. Lucie Vehovské z Občanské poradny. „Film Šmejdi účastníky naší akce velmi zaujal, a byli velmi pobouřeni praxí, kterou na plátně viděli. Bylo vidět, že mnozí z nich se s takovýmto přístupem a jednáním prodejců setkali i na vlastní kůži,“ hodnotí setkání s občany Vehovská. „Někteří z nich se pak hned druhý den přišli do naší Občanské porady poradit,“ dodává spokojeně.

Vstup na tuto veřejnou akci, pořádanou ve spolupráci se společností Člověk v tísni, byl zdarma. Všichni účastníci navíc obdrželi publikaci Obezřetnost se vyplácí. Preventivní akce charitní Občanské poradny vyvolala zájem dalších institucí a organizací. Stejná akce proto proběhne již v úterý 4. března v Chráněných technických dílnách Charity Opava a posléze v pátek 7. března v Psychiatrické nemocnici v Opavě.