Předpověď počasí naštěstí nevyšla, Sluníčkové odpoledne bylo skvělé a v suchu

22.06.2018 - Tolik atrakcí, cen i lidí ještě Sluníčkové odpoledne za dvacet let trvání nepamatuje. Přes nepříznivou předpověď počasí, která strašila dokonce bouřkami, nakonec v Jaktaři během celé akce nespadla ani kapka a tradiční předprázdninové setkání s dětmi i jejich dospělým doprovodem se ke spokojenosti všech vyvedlo více než mimořádně.

Tolik atrakcí, cen i lidí ještě Sluníčkové odpoledne za dvacet let trvání nepamatuje. Přes nepříznivou předpověď počasí, která strašila dokonce bouřkami, nakonec v Jaktaři během celé akce nespadla ani kapka a tradiční předprázdninové setkání s dětmi i jejich dospělým doprovodem se ke spokojenosti všech vyvedlo více než mimořádně.

Ačkoli první letní den připadá na 21. června, letos přišlo léto o měsíc dříve, aby se právě na den svého oficiálního počátku zase na chvíli vytratilo. A tak jsme v Charitě Opava sledovali předpovědi počasí se znepokojením – nebude nám v pátek 22. června na Sluníčkové odpoledne, letos pojaté ve velkém  stylu cirkusové zábavy, nakonec pršet? Naštěstí to byly obavy liché - přestože se nad dvorem ředitelství v Jaktaři občas přehnaly mraky, zůstala výzdoba ve stylu cirkusového šapitó a spolu s ní i rekordní počet návštěvníků po celé odpoledne v suchu.

A to bylo moc dobře, protože by byla škoda, pokud by měli hosté Sluníčkového odpoledne přijít o všechny zajímavé atrakce, které pro ně letos Charita Opava nachystala. Nemohli by si užít devět soutěžních stanovišť v duchu cirkusových čísel, mezi nimiž kralovalo krocení divoké zvěře, jízdu na poníkovi nebo projížďku cirkusovým kočárem po Jaktaři, skákací hrad, malování na obličej, Klaunské divadlo MIMO z Ostravy nebo vystoupení děti z Mateřské školy v Jaktaři, klientů sociálně terapeutické dílny Radost, žáků Základní školy a Praktické školy Slezského odboje, mažoretek či sportovních gymnastek SGD Špičková. A také velké množství cen, které na konci cirkusového zápolení čekaly na všechny děti.

Na cirkusovém odpoledni střídalo jedno vystoupení druhé a tak si na své přišli i ti, kteří přicházeli průběžně během celé akce od 14 až do 18 hodin. Na všechny se také dostalo bohaté občerstvení včetně opékaných uzenin, makrel, koláčů a dalších dobrot.

Po 18. hodině se hosté začali rozcházet a tak jsme mohli s radostí konstatovat, že Sluníčkové odpoledne dopadlo výborně, protože pečlivě připravený program vyšel na jedničku a nezhatilo ho špatné počasí. A ihned poté, co organizátoři složili všechny lavičky, sbalili stan a odnesli odpadky, začalo na prázdný uklizený dvůr ředitelství v Jaktaři hustě pršet. „Je vidět, že nám to otec Jožka Motyka zase dobře zařídil,“ konstatovala spokojeně hlavní organizátorka letošního Sluníčkového odpoledne Sváťa Bláhová.

Charita Opava přeje všem příjemně sluníčkově prožité prázdniny a dovolené!

Sluníčkové odpoledne jsme mohli uspořádat také díky přízni mnoha sponzorů:

Odměny pro děti do soutěží poskytli TOP - MODERN spol. s r.o., Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Prestar, s. r. o., LENA, Kodex, a.s., KASPA (http://www.kaspa.cz/), Future Deal, s.r.o., OPTYS, spol. s r.o., Dream Day a firma Stoklasa textilní galanterie.

Občerstvení zajistili KOFOLA, ONDRÁŠOVKA - Fresssh (http://www.fresssh.cz/) a Bidfood, Bivoj, pekařství Knappe, Latoň a Wieder – výroba uzenin, řeznictví a uzenářství Lukáš Gebauer, Pekařství Sezam, s. r. o., pekařství Illik a Slezská pekárna.

Hmotný dar ve formě balónků poskytla firma GLOBOS BOHEMIA, s.r.o.

Stan nám bezplatně půjčil Obecní úřad Služovice, lavice zase Orel Slavkov a farnost Jaktař.

Finančně na Sluníčkové odpoledne přispěli Comertex Ostrava, spol. s r.o. (http://www.comertex.cz/) a GLOBUS.

Děkujeme!

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek
klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům