Prázdniny s Neškolou jsou fajn

15.08.2012 - Letošní prázdniny v charitním mateřském centru Neškola jsou opět plné báječných výletů za poznáním...
Také letošní prázdniny v Neškole probíhají ve znamení středečních výletů. Maminky s dětmi již navštívily kravařský Aquapark, podívaly se do Arboreta v Novém Dvoře a pobyly v Domě sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách, kde se mohly okoupat v krytém bazénu, opékaly párky a seznámily se se životem nevidomých. Velmi se vydařil také výlet do Stěbořic.
 
Cílem dalšího výletu se ve středu 15. srpna stala sociálně terapeutická dílna Radost v Opavě - Jaktaři. Ne, že by došly nápady, ale maminky, které docházejí do Neškoly si po prohlídce Domu sv. Cyrila a Metoděje přály prohlédnout i další charitní střediska. Malá exkurze do Chráněných dílen sv. Josefa se všem moc líbila. Pak už se celá skupina jedenácti maminek a třiadvaceti dětí pod vedením vedoucí Neškoly Svatavy Bláhové přesunula do Radosti, kde se děti vydováděly na taneční podložce a mohly si půjčit i bubínky a další hudební nástroje. Dopoledne pak výletníci zakončili v malém ZOO koutku charitního souseda, veterináře MVDr. Radomíra Hynara. Pro městské děti bylo setkání s živými opičkami, kozami, ovcemi, lamami a dalšími zvířaty velkým zážitkem, zvláště, když si je mohly i nakrmit.
 
Výlet si velmi pochvalovala Martina Konečná, která na výlet vyrazila se třemi dětmi – Barborkou, Lukášem a Růženkou: „Výlety Neškoly jsou super. Když rodiče nemají s dětmi kam jet, nebo zrovna nemohou, tak je to úžasné zpestření prázdnin.“ Podobně se vyjádřila také Daniela Kubánková, která sebou měla kromě svých dětí Tondy a Adélky i synovce Matýska. „Je to skvělá věc, navštívili jsme s Neškolou různá místa. Děti i mě hodně zaujaly exkurze do Charity. Prohlédli jsme si dílny, ve Vlaštovičkách jsme zase viděli vodícího psa při práci. Máme hodně pěkných zážitků,“ pověděla nám paní Daniela. V Neškole navštěvuje také kurz angličtiny a páteční tvoření. Také Iva Čechová s dcerkami Klárkou a Markétkou byla s výletem spokojena. „Pro nás z města je to úžasná příležitost vydat se někam s kamarádkami a s dětmi a poznávat přírodu, historii a také třeba práci zdravotně postižených lidí,“ řekla paní Iva. Rovněž ona dochází do Neškoly na rehabilitační cvičení, na angličtinu pro maminky s hlídáním dětí a často, když potřebuje někde něco vyřídit, využívá i hlídací službu. „Svaťka je báječná vedoucí, člověk se na ni může vždy spolehnout a děti ji doslova milují,“ zakončila rozhovor paní Iva.

Děkujeme partnerům