Ponoření do mořských hlubin

25.01.2008 - Tento týden se klienti Rehabilitačních dílen ponořili do mořských hlubin, když navštívili knihovnickou besedu s názvem Život v mořích a oceánech, kterou připravila Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Tento týden se klienti Rehabilitačních dílen ponořili do mořských hlubin, když navštívili knihovnickou besedu s názvem Život v mořích a oceánech, kterou připravila Knihovna Petra Bezruče v Opavě.

Průvodkyní v mořských hlubinách byla knihovnice paní Volfová, která mluvila o barevných pásech v hlubinách moří a oceánů, o živočiších, kteří jednotlivé pásy obývají. Zmínila se také o lidech, kteří poznávají hlubiny v ponorkách, ale i o nikdy dokončených plavbách lodí, které ztroskotaly a jejich vraky leží na mořských dnech.

„Beseda byla pro nás přínosná. Byli jsme také poučeni jak a kde si můžeme půjčovat knihy, co znamenají jednotlivá označení knih,“ sděluje Petra Kremerová, vychovatelka a dodává: „Nechali jsme se inspirovat a nyní na charitě vytváříme veliké plátna s mořskými živočichy, která bychom chtěli vystavit při naší velikonoční výstavce.“

Děkujeme partnerům