Pomozme postiženým povodní

07.07.2009 - Charita Opava uspořádá ve středu 8. 7. a ve čtvrtek 9. 7. v době 9 - 17 hodin na Horním náměstí sbírku na pomoc postiženým povodněmi. Ředitel Charity Opava Jan Hanuš navštívil v minulém týdnu postiženou oblast, do které bude směřovat pomoc. Jedná se o obce Životice, Ženklava a Hodslavice.
Charita Opava uspořádá ve středu 8. 7. a ve čtvrtek 9. 7. v době 9 - 17 hodin na Horním náměstí sbírku na pomoc postiženým povodněmi. Ředitel Charity Opava Jan Hanuš navštívil v minulém týdnu postiženou oblast, do které bude směřovat pomoc. Jedná se o obce Životice, Ženklava a Hodslavice.

Ve dnech 8. - 9. 7. 2009 proběhne na Horním náměstí v Opavě veřejná sbírka, jejíž výtěžek poputuje do konkrétních rodin ve zmíněných obcích. „Lidé momentálně potřebují vysušit domy, odklidit odpad a začít s opravami. V tuto chvíli nepotřebují hmotnou pomoc ve formě oblečení, nábytku či elektrospotřebičů, neboť je zatím nemají kam umístit,“ řekl Jan Hanuš a dodal: „Proto jsme se rozhodli uspořádat veřejnou sbírku a oslovit lidi z Opavska, aby se s námi podíleli na přímé pomoci. Z našeho rozpočtu jsme vyčlenili částku, kterou společně s vybranými penězi osobně doručíme k přerozdělení do Charity Hodslavice a Kopřivnice. Tyto Charity koordinují pomoc v Životicích, Ženklavě a Hodslavicích.“

Ohledně situace v obci Životice u Nového Jičína informoval ředitel Charity Kopřivnice Miloslav Leško: „ Bylo zde zaplaveno 39 obytných domů zaplavených do výše 90 cm a 43 obytných domů nad 90 cm. Zatopeny „jen“ sklepy mělo dalších 73 domů. Jeden objekt spadl bezprostředně po povodních. V současné době zvažuje statik demolici dalších domů. Vzhledem k množství zasažených objektů není možno v současné době určit jejich počet.“ Dodal, že tato obec nese také jednu z nejsmutnějších bilancí: „ V den povodně zde bohužel zahynul jeden člověk – muž 46 let.“

Již v minulém týdnu předal Jan Hanuš částku 20.000,-, kterou rozdělí potřebným pracovníci Hodslavské Charity. Dále poskytl k užívání charitní automobil a jeden zapůjčený vysoušeč.

Děkujeme partnerům