Pomodlili se u hrobu biskupa Josefa Martina Nathana

06.11.2012 - Prezident DCHOO Jan Larisch a ředitel Charity Opava Jan Hanuš se společně pomodlili u hrobu biskupa Josefa Martina Nathana...
V neděli 4. listopadu proběhla na opavském městském hřbitově dušičková pobožnost. Představitelé Diecézní charity ostravsko-opavské, P.Dr. Jan Larisch, prezident DCHOO a Jan Hanuš, ředitel Charity Opava při této příležitosti položili kytici a zapálili svíčku na hrobě pomocného olomouckého biskupa Josefa Martina Nathana. Společně se také pomodlili.
 
Biskup Josef Martin Nathan (11. 11. 1867 – 30. 1. 1947) založil na počátku 20. století v Branicích u Krnova, v nynějším Polsku, léčebný a pečovatelský ústav, takzvané Městečko milosrdenství s kapacitou téměř dvou tisíc duševně nemocných pacientů. Závěr svého života v rámci poválečných odsunů obyvatelstva dožil tento biskup v péči Dcer Božské lásky v Marianum v Opavě, kde 30. ledna 1947 zemřel a 4. února byl na městském hřbitově pochován.
 
I když dnes žijeme v jiných společensko-politických podmínkách, biskup Nathan je nám stále příkladem ryzí charitní práce a jeho biskupské heslo „Caritas Christi urgent nos – Láska Kristova nás vybízí“ je trvalou výzvou pro naši další charitní práci.
 
 

Děkujeme partnerům