Pomáháme v nouzi

08.11.2006 - Hlavním cílem Střediska vzájemné pomoci je pomáhat všem lidem, kteří se nacházejí v náročných životních situacích či krizích a nejsou schopni je bez cizí pomoci odvrátit, překonat či změnit.
Hlavním cílem Střediska vzájemné pomoci je pomáhat všem lidem, kteří se nacházejí v náročných životních situacích či krizích a nejsou schopni je bez cizí pomoci odvrátit, překonat či změnit.



Mezi hlavní aktivity Střediska vzájemné pomoci patří:

- Sociální výpomoc, kterou poskytuje sociální pracovnice. Zahrnuje především sociální a krizovou intervenci, poradenství, kvalifikované rady a pomoc ve formě příspěvku potřebným, zakoupení potravin, oblečení, obuvi, jízdenek na ČD, hledání bydlení a také zprostředkování s ostatními institucemi a organizacemi. Jedná se hlavně o občany středního věku a početnější rodiny, které žijí pod hranicí životního minima a nedokáží mnohdy bez cizí pomoci své osobní, rodinné, bytové aj. problémy řešit.

- Nouzové ubytováníje určeno na přechodnou dobu (max. 3 měsíce) pro osoby, které se nacházejí v krizových situacích. Uživatelé služby se nacházejí ve složitých sociálních, rodinných a především bytových problémech, které je potřeba ihned řešit. Průběžně se těmto lidem věnuje sociální pracovnice. Jejím úkolem je vytvořit zázemí a pomáhat zmírnit či překonat tíživou sociální situaci. Cílem je nápomoci lidem začít znovu.

- Příruční sklad vznikl po zrušení charitního šatníku (viz článek V Charitě Opava Vám můžeme pomoci). Je zde k dispozici základní ošacení pro lidi v akutní nouzi.

Bc. Petra Chlubová, vedoucí střediska


Lidi, kteří se s prosbou o pomoc obrátili na Středisko vzájemné pomoci
můžete v listopadu podpořit zasláním dárcovské SMS
ve tvaru DMS CHARITAOPAVA na číslo 87777.
Děkujeme. Cena SMS je 30,-.

Děkujeme partnerům