Pomáháme postiženým povodní

10.07.2009 - Příklad solidarity a lidskosti můžeme denně sledovat v oblastech postižených povodní. Všem, kteří přispěli do sbírky, kterou na podporu konkrétních rodin v obcích Životice, Ženklava a Hodslavice pořádá Charita Opava, nezbývá než poděkovat. Darovali jste 51.551 korun! Naše společná pomoc teprve začíná.

8. a 9. července se konala na Horním náměstí v Opavě veřejná sbírka, jejíž výtěžek poputuje do konkrétních rodin ve zmíněných obcích. Zajímavosti ze sbírky přinášíme právě dnes. „Dopoledne ve čtvrtek přišla paní a vhodila do kasičky deset tisícovek! To je úžasné. Chodili sem mladí i senioři, byli jsme mile překvapeni štědrostí všech, kteří přispěli,“ komentovali své zážitky pracovníci, kteří asistovali u sbírky.

„Lidé nabízeli i hmotné věci, jsme velmi rádi za jejich ochotu pomoci. Zatím je však musíme odmítat. V postižených oblastech nyní provádějí sociální pracovníci, včetně čtyř z Charity Opava, šetření a na základě těch bude přidělována pomoc,“ upřesňuje situaci ředitel Charity Opava Jan Hanuš. Dnes odvezou zástupci Charity Opava osobně získané prostředky Charitám Hodslavice a Kopřivnice, které ji podle potřeby přerozdělí zmíněným obcím. Ředitel Charity Opava přidá za celou organizaci další finance a částku zakulatí. "Kolik jsme celkově odvezli do postižených oblastí financí sdělíme občanům v nejbližší době," upřesňuje Hanuš.

Šest tisíc, které na Sluníčkovém odpoledni získaly Chráněné dílny sv. Josefa, putovalo k další rodině. „Maminka s dcerou a jejím malým děťátkem přišla o celé přízemí domku, který loni opravili. Je velmi dojata touto pomocí,“ děkuje za pomoc ředitel Charity Javorník Robert Neugebauer, DiS.