Píchlé kolo a šťastný pomocník

27.04.2009 - Sbírka šatstva do vagónů je již téměř v polovině. Dnes od časného rána, ještě před osmou hodinou, se na nákladním nádraží Opava – Východ tvořila kolona osobních automobilů. Počáteční hektické tempo se rychle uklidnilo, ale k vagónu mířila další a další auta. Naštěstí se dostavili toužebně očekávaní dobrovolníci, bez kterých by sbírka nebyla možná.

„Přijela jsem, protože mi sestřička z Charity, která ošetřuje člena naší rodiny, dala leták. A vidíte, píchla jsem kolo. Co řídím se mi to nestalo, sama si ho vyměnit neumím,“ pokyvovala hlavou nad nešťastnou shodou náhod jedna z dárkyň oblečení. Díky ochotě zaměstnance Chráněného a podporovaného bydlení, který byl naštěstí v dosahu, se podařilo kolo vyměnit. Mladá žena měla opravdu velkou radost z pohotovosti, s jakou jí byla pomoc poskytnuta.

Velmi děkujeme všem dobrovolníkům a dárcům, kteří se do sbírky zapojují. O pokračování a výsledku sbírky budeme informovat v následujících dnech. Sběr šatstva skončí zítra po naplnění posledního vagónu.