Petr Linhart zahrál pro ty, kteří přispěli na motokavárnu pro Radost. Podívejte se na reportáž TV NOE

09.07.2021 - Ojedinělý koncert zahrál v rámci cyklu Večery s Hradeckým slunovratem v úterý 6. července písničkář Petr Linhart. Nejprve vystoupil akusticky v lese u Chvalíkovic a později pokračoval s pomocí elektrické kytary na nádvoří zámku v Raduni. Vystoupení s názvem „Koncert na trati, po které nikdy nevyjely vlaky“ bylo odměnou pro lidi, kteří přispěli v crowdfundingové akci na pořízení pojízdné motokavárny pro klienty sociálně terapeutické dílny Radost.

Petr Linhart, jehož loňské album Nezvěstní bylo nominováno na cenu Anděl, je velký fanoušek železnic a všeho, co s nimi souvisí. Jako odměnu pro přispěvatele na motokavárnu klientům Charity Opava proto nabídnul procházku s originálním venkovním koncertem u zbytků plánované železniční trati Opava-Fulnek v lesích u Chvalíkovic. Zde akusticky odehrál několik písniček a přečetl také tři povídky s železniční tématikou z knížky, kterou připravuje spolu s dalším písničkářem Oldřichem Janotou. Na krásném nádvoří zámku v Raduni pak přidal regulérní koncert.

Podívejte se, jak o tomto originálním setkání lidí dobré vůle referovala v příspěvku kameramana Martina Žuchy TV NOE.