Péče o seniory je stále kvalitnější

18.12.2008 - Zaměstnanci, kteří pečují o seniory, se zúčastnili semináře na téma „Práce s lidmi s demencí“. Vzdělávací akce byla velmi zajímavá. Řadu poznatků bude možné ihned uvést do praxe. Seminář se uskutečnil v prostorách Denního stacionáře pro seniory.
Zaměstnanci, kteří pečují o seniory, se zúčastnili semináře na téma „Práce s lidmi s demencí“. Vzdělávací akce byla velmi zajímavá. Řadu poznatků bude možné ihned uvést do praxe. Seminář se uskutečnil v prostorách Denního stacionáře pro seniory.

Sekce služeb seniorům a zdravotnických zařízení uspořádala ve spolupráci se vzdělávací agenturou CURATIO seminář na téma „Práce s lidmi s demencí“. „Kontakt na lektorku jsem získala od ředitelky Domova pro seniory ve Vítkově,“ vysvětluje Jana Řehulková, vedoucí Denního stacionáře pro seniory, „a jsem ráda, že se dobré reference potvrdily. Budeme se snažit v cyklu školení pokračovat.“

Vzdělávací akce se zúčastnili všichni zaměstnanci sekce, kteří s cílovou skupinou pracují. „V Charitní pečovatelské službě pracuji teprve 3 měsíce. Líbí se mi, že charita dbá na vzdělání svých zaměstnanců. Ocenila jsem názorné ukázky, které jsem hned uplatnila v praxi,“ oceňuje pečovatelka Pavla Müllerová.

Seminář byl velmi zajímavý a přinesl řadu poznatků, které budou aplikovány v praxi při péči o takto nemocné klienty. „Více jsem pronikla do světa takto nemocných lidí a více chápu jejich chování,“ shrnuje Zuzana Paverová, sociální asistentka. Přidává se i Petra Thiemlová, sociální pracovnice a managerka sekce: „Osobně jsem získala cennou radu, že vše, co klientovi přinese pohodu, je dovoleno a rozsah péče nemá hranice.“ Pracovníci v sociálních službách kladně hodnotili také pedagogické schopnosti lektorky: „Je to odbornice na svém místě s kladným vztahem k lidem a se smyslem pro humor,“ říká za všechny sociální asistentka Lenka Kavanová.

Se vzdělávací agenturou se připravuje spolupráce také v roce 2009. Je efektivní pořádat seminář v prostorách některého ze středisek Charity Opava. Může se ho zúčastnit co nejvíce zaměstnanců, kteří se danou problematikou zabývají.
Autor: Redakce

Děkujeme partnerům