Pavel Helan odehrál skvělý koncert pro Pokojný přístav

07.12.2017 - Skvělý koncert, sestavený většinou z písniček z nového alba Rapper, odehrál ve středu 6. prosince v opavském kině Mír písničkář Pavel Helan. Výtěžek z tohoto benefičního vystoupení, na němž ho doprovázel violoncellista Štěpán Švestka, poputuje do mobilního hospice Charity Opava Pokojný přístav.

Skvělý koncert, sestavený většinou z písniček z nového alba Rapper, odehrál ve středu 6. prosince v opavském kině Mír písničkář Pavel Helan. Výtěžek z tohoto benefičního vystoupení, na němž ho doprovázel violoncellista Štěpán Švestka, poputuje do mobilního hospice Charity Opava Pokojný přístav.

Ještě před vystoupením proto publikum po pozdravu ředitele Charity Opava Jana Hanuše shlédlo krátký klip, představující Pokojný přístav, který v Opavě působí již deset let a který za tu dobu doprovodil na poslední cestě v domácím prostředí více než tisíc lidí. Hodinu a půl trvající vystoupení se pak neslo duchu Helanova typického vlídného písničkářství, v němž míchá písně vážné s veselými a vše prokládá zajímavým i zábavným povídáním.

Na závěr Pavlovi Helanovi i jeho spoluhráči ještě jednou poděkovala vedoucí Pokojného přístavu Libuše Smějová a připojila také díky stěbořickému duchovnímu správci a zároveň spolupracovníkovi Pokojného přístavu Otci Klementu Rečlovi, který tento benefiční koncert zprostředkoval.

Důkazem toho, že se koncert publiku líbil, byla i nekonečná řada před stolem, za nímž Pavel Helan podepisoval své nové CD. O to byl nakonec tak velký zájem, že vlídný písničkář musel po vyprodání zásob zaběhnout do auta pro další krabici s disky.

Děkujeme partnerům