Otec Jožka Motyka je stále spirituálem Charity Opava

27.06.2018 - „Otec Jožka byl spirituálem Charity Opava, a vlastně jím je stále, protože nový dosud nebyl jmenován. Neměňte!“ Takto zakončil ve středu 27. června stěbořický duchovní správce otec Klement Rečlo mši svatou, která byla součástí dopoledního vzpomínkového setkání na otce Jožku Motyky.

„Otec Jožka byl spirituálem Charity Opava, a vlastně jím je stále, protože nový dosud nebyl jmenován. Neměňte!“ Takto zakončil ve středu 27. června stěbořický duchovní správce otec Klement Rečlo mši svatou, která byla součástí dopoledního vzpomínkového setkání na otce Jožku Motyky.

Otec Jožka tragicky zahynul před pěti lety, 24. června 2013, na dovolené na Slovensku. Charita Opava od té doby na svého otce Jožku v tuto dobu vzpomíná a pořádá setkání k připomenutí jeho osobnosti. Také letos dorazili na mši v 9.30 hodin zaměstnanci i klienti řady charitních středisek, například Denního stacionáře pro seniory, Mravenečku, Domu sv. Cyrila a Metoděje, Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné, ředitelství i dalších. Spolu s místními farníky pak po mši položili květiny u mohyly, která otce Jožku připomíná, a krátce se za něj pomodlili.

Následovalo pozvání otce Klementa stěbořickou faru na posezení s občerstvením. A protože otec Klement právě oslavil deset let od kněžského svěcení, popřál mu Jan Hanuš za celou Charitu vše dobré a společně mu všichni zazpívali „Aby nás Pán Bůh miloval“.

Děkujeme partnerům