Opavští basketbalisté v sobotu vyhráli. Alespoň pro klienty Radosti... (přidána reportáž ČRo a články Zpravodaje BK)

04.02.2017 - Basketbalový klub Opava v sobotu 4. února v zápasu s Pardubicemi vyhrál. Ano, každý, kdo na zapasu byl, je asi po přečtení této věty překvapen, protože ví, že opavští basketbalisté na body dost výrazně prohráli. Ale pro klienty sociálně terapeutické dílny Radost, kteří na tomto zápase pomáhali s trháním lístků, jsou i přesto jednoznačnými vítězi.

Basketbalový klub Opava v sobotu 4. února v zápasu s Pardubicemi vyhrál. Ano, každý, kdo na zapasu byl, je asi po přečtení této věty překvapen, protože ví, že opavští basketbalisté na body dost výrazně prohráli. Ale pro klienty sociálně terapeutické dílny Radost, kteří na tomto zápase pomáhali s trháním lístků, jsou i přesto jednoznačnými vítězi.

Klientů sociálně terapeutické dílny Charity Opava Radost si mohlo návštěvníci sobotního zápasu všimnout hned při vstupu do haly BK Opava, kde pomáhali při trhání lístků. Vysvětlení pak našli v aktuálním Klubovém zpravodaji BK Opava, který této charitní dílně věnoval hned dvě strany. Pokračuje tak spolupráce mezi Charitou Opava a opavskými basketbalisty, která začala v pátek 27. ledna společným tréninkem s klienty Radosti. „Trenér Petr Czudek a jeho tým připravili našim klientům ohromnou porci radosti a štěstí, bylo to místy až dojemné,“ vzpomíná vedoucí Radosti Lucie Lichá. O to více pak klienti Radosti své nové kamarády z řad opavských basketbalistů intenzivně povzbuzovali celý zápas s Pardubicemi.

A vůbec nevadí, že to na výhru s Pardubicemi nestačilo. „Pro nás jste vítězové v delším a důležitějším zápase, než byl ten dnešní,“ děkuje trenérovi Petru Czudkovi a jeho týmu za své klienty Lucie Lichá. „Dneska nám to nešlo, každá prohra bolí, ale vy jste bojovníci a z vás si musíme vzít příklad,“ vzkazuje zase do Radosti trenér Petr Czudek.

Velmi povedená spolupráce, probíhající v rámci oslav výročí 25 let činnosti sociálně terapeutické dílny Radost pod společným názvem „Žijí tady s námi!“, bude mít ještě dohru v květnu, kdy opavští basketbalisté pro změnu navštíví klienty Radosti v jejich sídle v Jaktaři.

 

Na utkání i před ním natáčel reportér Českého rozhlasu Martin Knitl. Jeho reportáž, která zazněla na vlnách Radiožurnálu v neděli 5. února, si můžete poslechnout v mp3 souboru níže.

Děkujeme partnerům