Opavský anděl pro Pavla Viláška

13.12.2013 - Cenu Opavský anděl převzal ve čtvrtek 12. prosince v sále knihovny Petra Bezruče za účasti představitelů města Pavel Vilášek z Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné. Pavel Vilášek se tak stal jedním z šesti pracovníků, které Hláska v roce 2013 ocenila za jejich přínos v oblasti sociálních služeb v Opavě.

Pavel Vilášek byl oceněn za práci pro lidi s psychickým onemocněním, jimž pomáhá už dlouhých deset let. Pro klienty chráněného bydlení i následné péče se stal velkou oporou i mimo pracovní dobu. „Pomáhá jim i v době hospitalizace, zasloužil se například o velmi dobrou spolupráci s Psychiatrickou léčebnou v Opavě. Jeho nápady jsou vodítkem pro vybudování dalších možností bydlení pro ty uživatele, kteří nemají kam jít a nemají vhodné a fungující rodinné zázemí. Za dobu svého zaměstnání u nás třem lidem rychlým, cíleným a profesionálně zvládnutým zásahem zachránil život, když se pokusili o sebevraždu,“ vyjmenovává alespoň některé z důvodů pro udělení ceny Dáša Sližová z Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné.

Mezi prvními gratulanty nechyběli také ředitel Charity Opava Jan Hanuš, manažer sekce sociálních služeb Charity Opava Hynek Závorka a spolupracovníci z Chráněného a podporovaného bydlení. BLAHOPŘEJEME!