Opava v pohybu pro Pokojný přístav

19.09.2017 - Mobilnímu hospici Charity Opava Pokojný přístav pomůže výtěžek z akce „Opava v pohybu“, kterou pořádá v sobotu 23. září od 10 do 16 hodin v Městských sadech v Opavě Magistrát města Opavy.

Mobilnímu hospici Charity Opava Pokojný přístav pomůže výtěžek z akce „Opava v pohybu“, kterou pořádá v sobotu 23. září od 10 do 16 hodin v Městských sadech v Opavě Magistrát města Opavy. Akce je součástí celoevropského „Dne bez aut“ a kampaně „Evropský týden mobility“, která má upozornit na vzrůstající znečištění ovzduší vinou automobilové dopravy a zároveň propagovat ekologické způsoby osobní dopravy.

Zúčastnit se může opravdu každý a nejen, že se rozpohybuje a něco zajímavého se dozví, ale i zároveň pomůže dobré věci. Za každého účastníka akce totiž město daruje 20 korun Charitě Opava na hospicovou péči Pokojný přístav,“ vysvětluje za organizátory Petra Veličková z odboru školství Magistrátu města Opavy.

Pro účastníky je akce zdarma, na startu dostanou cyklisté mapu s velkým městským okruhem a všichni ostatní, tedy chodci, běžci, maminky s kočárky, děti na odrážedlech, lidé na koloběžkách, in-line bruslích, vozíčkáři a podobně absolvují malý okruh v Městských sadech. Podle mapky budou moci navštívit celou řadu stanovišť, kde na ně čekají různé úkoly, kvízy a podobně. Po nasbírání razítek na stanovištích se vrátí na start, kde dostanou jako odměnu praktickou minilékárničku.

Těšit se můžete na stanoviště opavského cyklokoordinátora, projektu EMISE Slezského gymnázia Opava, Městské policie Opava, Oblastního spolku Českého červeného kříže Opava, Charity Opava, Městského dopravního podniku Opava, spolku Natura Opava a dalších. S akcí radnici pomáhá Slezské gymnázium Opava a dobrovolnické centrum Elim.

Mobilní hospicová péče Pokojný přístav působí již přes deset let a díky tomuto středisku Charity Opava mají nevyléčitelně nemocní lidé na Opavsku možnost prožít poslední dny svého života doma v kruhu nejbližších. Za deset let doprovodily sestry a lékař mobilního hospice do jejich pokojného přístavu v domácím prostředí přes tisíc lidí.

Děkujeme partnerům